Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Postavljena oprema za besplatan javni bežični Internet WIFI4EU

Postavljena oprema za besplatan javni bežični Internet WIFI4EU Postavljena oprema za besplatan javni bežični Internet WIFI4EU
Grad Poreč dovršio je postavljanje besplatnog bežičnog interneta u središtu grada, koristeći 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava. U okviru inicijative ,,WiFi4EU - promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama’’, Poreč je putem natječaja osigurao potporu koja pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu.

 

Postavljeno je ukupno deset pristupnih točaka za besplatnu bežičnu internet mrežu na javnim prostorima, a izabrane su lokacije gdje će benefit imati i građani i gosti – četiri pristupne točke na gradskoj rivi, četiri pristupne točke na Trgu slobode te još dvije na Trgu Matije Gupca. Prijava je jednostavna - nakon odabira ponuđene mreže WiFi4EU, odaberite „Login“, a po uspješnom spajanju na mrežu prikazat će vam se tekst „Uspješno ste logirani“ Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati kvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodjeljuju se kao potpora gradovima za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koje će ugraditi poduzeća za instaliranje bežičnog interneta.

 

- Pristup besplatnom internetu danas predstavlja standard, posebno u turističkim gradovima kao što je Poreč. Ovo je još jedan uspješan EU projekt za naš grad, a mi ćemo se i dalje pripremati i prijavljivati na natječaje EU, kako bismo rasteretili gradski proračun ali i realizirali projekte. Samo u ovoj godini u raznim fazama provedbe imamo 50 projekata financiranih iz EU i nacionalnih fondova, a koji pokrivaju široki spektar – od obnove vrtića, javnog prijevoza, nabave opreme za vatrogasce, te brige o našim najstarijima kroz izvaninstitucionalnu podršku po mjesnim odborima, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

 IN ITALIANO...