Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U Poreču vijenci i svijeće za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U Poreču vijenci i svijeće za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje U Poreču vijenci i svijeće za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Poreč, 17.11.2020. Prijedlogom Vlade i Odlukom Hrvatskog sabora, Hrvatska od ove godine 18. studeni, dan kada se obilježavao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i stradanje Škabrnje 1991., postao je novi državni blagdan Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tim povodom, delegacija Grada Poreča-Parenzo, predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na gradskom groblju. Obilježavanju su se pridružile i delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Poreč,  Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Poreštine, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč te predstavnici Policijske postaje Poreč. Molitvu za pokojne predvodio je porečki župnik, vlč. Milan Zgrablić.

IN ITALIANO...