Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poreč obilježava dan svoga zaštitnika - Sv. Maura svečanom misom i dodjelom nagrade

Poreč obilježava dan svoga zaštitnika  - Sv. Maura svečanom misom i dodjelom nagrade Poreč obilježava dan svoga zaštitnika  - Sv. Maura svečanom misom i dodjelom nagrade
Poreč će i ove godine 21. studenog, obilježiti blagdan sv. Maura, zaštitnika grada i Porečke biskupije, iako u smanjenom obliku, poštujući trenutno važeće epidemiološke mjere i ograničavanje okupljanja. Središnji događaj je svečana misa u čast sveca zaštitnika, koja će se održati u subotu s početkom u 10,30 sati, u Eufrazijevoj bazilici, a predvodit će je mons. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjske biskupije. Misno slavlje ove će se godine održati bez velike procesije ulicama grada s relikvijama sveca koja je tradicionalno dio blagdanskih svečanosti, sve u skladu s propisanim mjerama.

 

Istoga dana u 18 sati, u porečkoj katedrali misu će predvoditi mons.dr. Dražen Kutleša, nadbiskup, apostolski upravitelj Porečke i pulske biskupije i koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije. Po završetku mise održat će se podjela plaketa zaslužnim vjernicima.

 

Uvod u proslavu blagdana označit će dodjela nagrade Sveti Mauro koju Pučko otvoreno učilište Poreč dodjeljuje osobama zaslužnim za značajan i trajan doprinos u kulturi i drugim područjima djelovanja ustanove. Uručenje nagrade dobitniku održat će se u četvrtak, 19. studenog, u zatvorenom obliku i u krugu obitelji, bez prigodne svečanosti.

 

Također, dan uoči blagdana, u petak, 20. studenog, mjesni odbor Varvari održat će tradicionalnu, osmu izložbu umjetničkih radova njihovih mještana. Ove će godine izložba biti postavljena u virtualnom obliku. Događaj se može pratiti putem društvene mreže Facebooka, a početak je u 19 sati.

 

Ove godine zbog epidemioloških mjera izostao je i velik dio događanja povodom blagdana sv. Maura, od tradicionalnog festivala palente na Trgu slobode, sportskih natjecanja klubova i udruga, sve do dobrotvornog koncerta u organizaciji Grad Poreča-Parenzo. Lani je koncert održao za Petar Grašo, za obitelji Bašić i Tamburin, a želja je da se humanitarni koncerti za blagdan porečkog patrona nastave i narednih godina.

IN ITALIANO...