Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Veliko finale turnira „World Dance Masters“ u Poreču od 20. do 24. svibnja, 2009. godine - dance 05 Veliko finale turnira „World Dance Masters“ u Poreču od 20. do 24. svibnja, 2009. godine - dance 06

Veliko finale turnira „World Dance Masters“ u Poreču od 20. do 24. svibnja, 2009. godine

Na tiskovnoj konferenciji, koja se održala danas, 14. svibnja 2009. godine u 11 sati, u Gradskoj palači u Poreču najavljeno je veliko finale međunarodnog turnira ESDU Masters Serije, ESDU World Dance Masters”.

Predsjednik organizacijskog odbora World Dance Masters 2009, Alen Petelinc, najavio je i prezentirao ovaj event koji će se održati od 20. do 24. svibnja, 2009. godine u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Žatika. Direktor TZ Poreč Nenad Velenik istaknuo je kako je u interesu grada da ugošćuje ovakve manifestacije u predsezoni. Naime ove će godine na turniru nastupiti rekordan broj od 3200 natjecatelja iz čak 25 zemalja.

ESDU (European Dance Union) je  krovna europska asocijacija  koja u Europi i svijetu kroz razne aktivnosti propagira ples, sport i kulturu. Glavna zadaća zasniva se na zahtjevima mladih ljudi koji se zanimaju za zdravlje i kulturu te kulturološku razmjenu. ESDU pruža zadovoljavajući protok informacija kao organizacija zasnovana na internacionalnoj osnovi.

ESDU Croatia Open je otvoren za sve natjecatelje koji pripadaju nekoj školi, klubu ili udruzi. Ukoliko je institucija član ESDU-a ima pravo sudjelovati na nacionalnim kvalifikacijskim turnirima u povoljnijim uvjetima od onih koje nisu članovi. Natjecanje se odvija u 13 disciplina,  klasični balet, moderni / suvremeni ples, jazz, hip – hop, slobodan stil / breakdance, acro ples / ulični stilovi, step – tap, otvoreni, pjesma i ples, mjuzikl, proizvoljni broj tema, karakterni ples / etno ples i pjevanje, a natjecati se može kao solo izvođač ili u skupini. Cilj je sve učesnike “World Dance Masters”-a objektivno i stručno ocijeniti za prikazano na natjecanju. Stoga je ESDU ocjenjivački sud sastavljen od vrhunskih profesionalaca sa svjetske plesačke scene, koji ocjenjuju isključivo discipline za koje su specijalizirani.

Iz nagradnog  fonda od ukupno 30 tisuća eura dodijelit će se mnogobrojne specijalne nagrade i stipendije na najprestižnijim svjetskim centrima.  Uz navedeno svaki će učesnik pojedinačno dobiti  diplomu o sudjelovanju,  u svim disciplinama po dobnim skupinama,  troje prvoplasiranih dobiti će pokale, a prvoplasirani titulu pobjednika „World Dance Masters“-a.  

 

U sklopu bogatog četverodnevnog programa učesnici 10 najbolje ocijenjenih koreografija sa kvalifikacijskih turnira i 10 sa finalnog turnira „WDM“, imati će mogućnost pred mnogobrojnom  publikom i producentima te lovcima na mlade talente iz svijeta glazbe, plesa i mjuzikla, prezentirati svoje točke u show programu  Star Night (23. svibnja, 2009. s početkom u 21 sat).

Celebrity žiri u Star Nightu činit će Mani Gotovac, Edvin Liverić, Marko Lasić-Nered, Jacques Houdek i gradonačelnik Grada Poreča, Edi Štifanić.

Najbolje ocijenjeni nastup večeri, po ocjeni VIP ocjenjivačkog suda  „Star Night Winer“,  osvaja vrijednu nagradu.

Kao posebni gosti u show programu nastupit će Jacques Houdek, Dollie Henry& Paul Jenkins ( jazz dance i saksofon) iz Engleske i Remy Martin, Mjuzikl zvijezda iz Francuske.

Kao i prethodne godine, svi učesnici moći će sudjelovati na seminarima iz više disciplina koje će voditi svjetski priznati predavači i instruktori s velikim iskustvom predavanja.

U petak, 22. svibnja, 2009. godine, u opuštenoj atmosferi uz odličnu glazbu DJ-a te mnogobrojna iznenađenja slijedi DJ Dancers Party.

 

Pretprodaja karata za veliko finale turnira ESDU World Dance Masters” u Poreču je na http://www.kulturaplus.com/. Cijena ulaznice za jedan dan iznosi 75,00 kuna (u pretprodaji 65,00 kuna) a za sve dane 300,00 kuna (u pretprodaju 250,00 kuna), dok cijena ulaznice za Star Night iznosi 100,00 kuna (u pretprodaji 90,00 kuna). Svi građani Poreča će uz predočenje isprave s fotografijom, sve dane osim na program Star Nigt, imati besplatan ulaz. To je poseban poklon Porečanima koji je omogućio Grad Poreč. Djeca do šet godina imaju besplatan ulaz na sva događanja Manifestacije.

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
Veliko finale turnira „World Dance Masters“ u Poreču od 20. do 24. svibnja, 2009. godine