Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Ovog vikenda 16. Rally Poreč, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište

Ovog vikenda 16. Rally Poreč, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište

Ovog vikenda 16. Rally Poreč, u petak zatvoreno Veliko gradsko parkiralište

Ovog petka i subote, 6. i 7. studenog 2015., Poreč će udomaćiti 16. izdanje Poreč Rallyja, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare održanoj u Maloj vijećnici Grada Poreča – Parenzo, na kojoj su sudjelovali Edi Milokanović iz AMK Skok Racinga – organizatora manifestacije te zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović. Tijekom dva oktanska dana natjecat će se 40 prijavljenih posada, čiji će se nastup, osim za Prvenstvo Hrvatske, bodovati i za Međuzonsko natjecanje. 

Među prvima su, za ovogodišnji 16. Poreč Rally, prijavu poslala dva mađarska vozača, koja u Istru dolaze s automobilima klase F2000, odnosno s Ford Fiestom i Peugeotom 207. Riječ je o vozilima u rangu WRC-a. Favoriti Rallya su posade Juraj Šebalj – Toni Klinc i Darko Peljhan – Tina Lazar, posade koje već osigurale titulu državnog prvaka Hrvatske i Slovenije, ali Poreč neće propustiti. Za sam će vrh konkurirati još desetak atraktivnih vozila za čijim su volanima iskusne posade, uključujući i posadu Denis Močibob – Patrik Vivoda u Subaru imprezi,  te ostale domaće posade: Sandi Jugovac – Doriano Milanovć, Manuel Kodelja – Sanjin Prodan, David Pelicar – Pelicar, Toni Malinarich.

Rally Poreč starta u petak shakedownom u Taru u 12:30, gdje će se posade zagrijavati na već dobro znanoj i uvijek atraktivnoj dionici Tar, nakon čega slijedi ceremonijalni start u 15:30 s Velikog gradskog parkirališta u Poreču. Iz Poreča posade ponovno odlaze u Tar na prvi brzinac, dok će se prva etapa zatvoriti brzincem na Velikom gradskom parkiralištu.

Kao što je Milokanović i najavio, ovogodišnji se Rally najvećim dijelom održava na području Grada Poreča, izuzev dionica na području Općine Tinjan i Kanfanar, pa će tako subota ujutro biti rezervirana za tri brzinca na dionici Sv. Ivan – Tinjan te dva brzinca na dionici Červari – Kanfanar. Nakon trećeg slijedi regruping u Tinjanu, dok će se u popodnevnim satima voziti na dionicama Kanfanar – Červari (dva puta) i Žbandaj-Vežnaveri (dva puta). Cilj Rallyja predviđen je oko 19 sati na Velikom gradskom parkiralištu.

Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović rekla je kako je uspjeh održavati šesnaest godina ovu utrku. Dodala je kako u ovom razdoblju u godini nedostaje manifestacija, te je veseli što će se u Poreču okupiti veliki broj i domaćih i stranih posada, koje će pokušati ostvariti najbolji mogući rezultat, uz najvišu razinu sigurnosti.

Zatvaranje Velikog gradskog parkirališta

16. Rally Poreč zatvorit će Veliko gradsko parkiralište, pa će tako danas,  5. studenog, dio ovog parkirališta  prema tzv. „roza zgradi“  biti zatvoreno za korisnike.

U petak 7. studenog, zbog održavanja rallya, kompletno Veliko gradsko parkiralište bit će zatvoreno za sve korisnike, koji se mole da u navedenom periodu koriste ostala slobodna parkirališta. Uz to, u petak će od 11 do 17 sati biti zatvorena dionica Tar – Tarska Vala – Stancija Blek – D75, dok će se u subotu zatvoriti prometnica na dionici Žbandaj – Bačva – Vežnaveri  od 14:30 do 20 sati.  

Zahvaljujemo na razumijevanju.