Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Otvoren peti međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox

Otvoren peti međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox

Otvoren peti međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren peti međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren peti međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox Otvoren peti međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox

U foajeu kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta Poreč,u ponedjeljak  2. studenog 2015. službeno je otvoren peti PorečDox, međunarodni festival dokumentarnog filma, čiji je program i ove godine obilježen raznolikošću filmova koji su već nagrađivani filmskim nagradama. Đelo Hadžiselimović, izbornik PorečDoxa,  najavio je u Poreču tjedan ispunjen najboljim domaćim i svjetskim dokumentarcima, ali i koncertima, izložbama i stand-upovima, za koje vjeruje da će privući publiku i zadovoljiti sve ukuse.

- Uzorak filmova na ovogodišnjem PorečDoxu svakako je reprezentativan, s obzirom da okuplja dobitnika Oscara, pobjednika Sundance festivala i film prikazan na HRT, koji je na zahtjev publike repriziran, rekao je Hadžiselimović.

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Elio Štifanić, zahvalio je svima onima koji su dali svoj obol u ostvarenju ne samo ovog, već i svih dosadašnjih festivala, posebno zahvalivši upravo Đeli Hadžiselimoviću, kojeg je nazvao najvećim prijateljem ovog festivala. Pročelnik  županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica, zajedno s dogradonačelnicom Grada Poreča – Parenzo, Nadiom Štifanić Dobrilović, pohvalio je inicijativu PorečDoxa, koja se odlično uklapa u  istarsku kulturnu strategiju i događa se u vrijeme kad je to potrebno, dok je dogradonačelnica izrazila zadovoljstvo  što  ovaj događaj iz godine u godinu raste, te ga Porečani, a posebno mladi, vole.

- Posebno me vesele školske matineje - nešto što se tokom vremena izgubilo, a  izuzetno je vrijedno za mlade. Po onome što čujemo, program je itekako pogođen i vjerujem da će posjećenost našeg PorečDoxa biti vrlo dobra, zaključila je dogradonačelnica.

Program festivala sinoć je otvoren projekcijom hrvatskog filma „Djeca tranzicije“ Matije Vukšića, a nastavljen je još jednim hrvatskim uratkom, „Ana, trg“ redateljice Jelene Novaković. Uz to, u Maloj galeriji POUP –a otvorena je izložba fotografija „Visions of China“ Rajka Boričića (Fotofestival Labin), koja će biti otvorena do 14. studenog 2015.

Danas se program nastavlja školskim matinejama, te projekcijom Oscarom nagrađenog filma „The Lady in Number 6“ i druženjem s Admirom Čulumarevićem, direktorom SFFF Opatija u 18 sati. u 20 sati održat će se projekcija francusko –austrijskog filma „Dolazimo u miru“, a navečer slijedi AfterDox party u Cafe bar Corneru, koji će se održavati svakog dana nakon filmskih projekcija.  Nastupit će Davorin p.,  Dj, Osobna, stand – up komičari Ana Zlatanović, Nemanja Živanović i Marina Orsag, dok će na zatvaranju festivala u subotu, na bini ispred POUP-a, nastupiti bend „Jonathan“.

Pokrovitelji projekta PorečDox su Grad Poreč – Parenzo i Hrvatski audio-vizualni centar, a partner Cafe bar Corner, uz podršku brojnih sponzora.

Kompletan program nalazi se OVDJE

Foto: Andi Bančić