Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Nova parkirališna mjesta u ulicama Vitomira Širole Paje i Ivana Gorana Kovačića

Nova parkirališna mjesta u ulicama Vitomira Širole Paje i Ivana Gorana Kovačića

Nova parkirališna mjesta u ulicama Vitomira Širole Paje i Ivana Gorana Kovačića Nova parkirališna mjesta u ulicama Vitomira Širole Paje i Ivana Gorana Kovačića

Grad Poreč – Parenzo nastavlja s programom širenja parkirnih mjesta u gradskim naseljima, sukladno potrebama i zahtjevima građana. U Novom je naselju, zbog povećanog broja gostiju u ljetnim mjesecima, oduvijek postojala potreba za dodatnim parkirališnim mjestima, stoga su trenutno u tijeku radovi na novim parkirališnim mjestima na križanju Ulice Županije Somogy i ulice Vitomira Širole Paje, gdje će na površini od 145 m2 biti dovršeno deset novih parkirališnih mjesta.

U naselju Bolnica, u ulici Ivana Gorana Kovačića nedavno je dovršeno 14 novih parkirališnih mjesta, na sveukupno 205m2. Uz nova parkirališna mjesta, koja Grad Poreč prilikom izgradnje nastoji adekvatno ukomponirati u izgled naselja i pritom očuvati zelene površine, obje su ulice dobile i tzv. „zeleni otok“ – plato za kontejnere za odvojeno prikupljanje plastike, metala, papira i stakla.  

Izgradnja novih parkirnih mjesta u gradskim naseljima predviđena je planom gradnje komunalne infrastrukture u lanjskoj i ovoj godini, za što su predviđena sredstva u gradskom proračunu.