Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Najbolji mladi glazbenici Hrvatske oduševili publiku - 002 Najbolji mladi glazbenici Hrvatske oduševili publiku - 003 Najbolji mladi glazbenici Hrvatske oduševili publiku - 004 Najbolji mladi glazbenici Hrvatske oduševili publiku - 005

Najbolji mladi glazbenici Hrvatske oduševili publiku

U Eufrazijevoj bazilici je u četvrtak, 7.svibnja održan Koncert izvrsnosti, na kojemu su nastupiti nadareni učenici glazbenih škola Hrvatske, osvajači prvih nagrada na državnim natjecanjima, a u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Prije početka glazbene večeri kroz koju je ljubitelje glazbe vodila Uršula Tolj, domaćini i gosti su razmijenili prigodne darove. Učenik Osnovne škole Zlatka Balokovića je na harmonici otvorio koncertni dio programa.  

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga uvijek je imalo promicateljske snage i zalaganja, a tu zasigurno važno mjesto zauzimaju i koncerti izvrsnosti s vrijednim pedagozima kojima je Sanja Radetić Fatorić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč uputila zahvalu što su odabrali upravo Poreč za domaćina ovog glazbenog spektakla

A na pitanje zašto se koncert održao upravo u Poreču, ravnateljica POUP-a, Sanja Radetić Fatorić odgovorila je kako su tome zasigurno pridonijeli brojni veliki uspjesi polaznika Osnovne glazbene škole Slavko Zlatić iz Poreča, te nedavno održan plenum Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u Poreču. A mi smo poznati i kao dobri domaćini, dodala je kroz šalu, Fatorić Radetić.  

Mladi glazbenici su svojim nastupom naKoncertu izvrsnosti pokazali rezultat talentiranosti i marljivosti, te publici pokloniti nezaboravne trenutke I jedinstvenu večer. Među najboljim mladim glazbenicima Hrvatske je svakako i Kristijan Keil, polaznik Osnovne glazbene škole Slavko Zlatić kojeg publika i kritika naziva jednim od najdarovitijih pijanista u Hrvatskoj, a na sinoćnjem je koncertu, iznova oduševio publiku.

Osim Kristijana Keila, glazbenu večer su svojim izvedbama uljepšali: Marko Matić, Juraj Majstorović, Maksimilijan Borić, Mario Lončar, Jakov Kunjko, Matija Meić, Josip Kvetek, Lovro Merčep i Stipe Bilić.

A porečka publika je na cijelokupni repertoar reagirala jednako - sve izvođače pozdravila je zasluženim reakcijama; dugim pljeskom i pogledima odobravanja i divljenja.