Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Danas u Poreču počinje 42. Croatia Rally

Danas u Poreču počinje 42. Croatia Rally

Danas u Poreču počinje 42. Croatia Rally

Na konferenciji za novinare, održanoj danas, 1. listopada 2015. godine u Vili Polesini, najavljen je 42. Croatia Rally, koji će se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, te u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza, Auto klubova D.T i Cro Dakar Team te suorganizatora Grada Poreča - Parenzo, od 01. do 03. listopada održati u Istri sa startom i ciljem u Poreču.

Pedesetak posada iz sedam zemalja prijavilo se za 42. Croatia rally, koji danas od 21 sat starta na porečkom Trgu slobode, a dogradonačelnica Grada Poreča – Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović naglasila je važnost ove utrke za naš grad.

- Drago mi je što će Poreč još jednom, bar nakratko, biti centar automobilističkog svijeta, te da se ova manifestacija ponavlja i time promovira naš grad, rekla je dogradonačelnica, poželjevši natjecateljima puno uspjeha, ali i sigurnosti, kako njima, tako i gledateljima uz cestu.

- Zahvalan sam Gradu Poreču na odličnom domaćinstvu i zaista je divno što imamo puno ljudi iz puno zemalja, koji će se natjecati na ukupno 191 kilometar brzinskih ispita na ukupnoj etapi od 454 kilometara, u prekrasnoj regiji kao što je Istra, rekao je direktor utrke Goran Vujsić i pozvao Porečane da u petak uživaju u porečkom dijelu utrke.

Jedni od favorita Croatia Rallyja, Turčin Murat Bostanci, Slovenac Rok Turk te hrvatski natjecatelji Juraj Šebalj i Vilim Prodan obećali su na istarskim cestama dati sve od sebe, očekujući mnogo brzine,  opasnih zavoja, spustova i prijevoja, ali dobrog provoda, nadodavši da je ovo najteži Croatia Rally ikad održan.

Nakon večerašnjeg otvorenja, trodnevni program u Poreču, nastavlja se dan kasnije kada će se voziti četiri brzinska ispita. U večernjim satima, u petak 2. listopada u Poreču će se održati koncert riječke rock skupine Let 3 za sve sudionike i gledatelje Croatia rallya. Subotnji program donosi još ukupno osam brzinaca. Posade se na cilju očekuju oko 21 sat, nakon čega slijedi nastup Magic Seventy banda.