Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Otvoreno porečko odlagalište otpada Košambra - otvorenje kosambre 01 Otvoreno porečko odlagalište otpada Košambra - otvorenje kosambre 02 Otvoreno porečko odlagalište otpada Košambra - otvorenje kosambre 04 Otvoreno porečko odlagalište otpada Košambra - otvorenje kosambre 05 Otvoreno porečko odlagalište otpada Košambra - otvorenje kosambre 06 Otvoreno porečko odlagalište otpada Košambra - otvorenje kosambre 07

Otvoreno porečko odlagalište otpada Košambra

U sklopu proslave Dana oslobođenja Grada Poreča, 30 travnja, svečano je otvoren veliki porečki ekološki projekt.

Kao jedan od ekoloških prioriteta pokrenuta je investicija u odlagalište otpada Košambra, koja je započela koncem lipnja 2007. godine, a dovršena neposredno pred proslavu dana oslobođenja grada Poreča. Radovi na Košambri,  još od 1977. godine, podijeljeni su u dvije faze; u prvoj je u fokusu bila izrada novih manipulativnih ploha odlagališta, dok druga podrazumijeva sanaciju postojećih ploha odnosno zatvaranje starog odlagališta.

Financijska sredstva za sanaciju odlagališta Košambra osigurana su kroz proračun Grada Poreča u 100%-tnom iznosu od strane svih jedinica lokalne samouprave Poreštine, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zagreb u visini od 40% ugovorene investicije.

Grad Poreč je, osim sredstava za sanaciju postojećeg tijela deponije, osigurao sredstva i izradio novu prihvatnu kazetu za predviđene količine komunalnog otpada za prijelazno razdoblje od 5 godina do potpunog stavljanja u funkciju regionalnog odlagališta Kaštijun u Puli.

Spomenimo da je u sklopu ostalih planiranih aktivnosti izgrađen i sustav za prihvat oborinskih i odcjednih voda sa retencijama dok je u završnoj fazi realizacije sustav za otplinjavanje stare deponije te ostali infrastrukturni radovi na manipulativnim površinama, prometnicama, oborinskoj kanalizaciji i javnoj rasvjeti.