Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Kosinožići: gradi se nova cesta, sustav odvodnje i vodoopskrbe

Kosinožići: gradi se nova cesta, sustav odvodnje i vodoopskrbe Kosinožići: gradi se nova cesta, sustav odvodnje i vodoopskrbe Kosinožići: gradi se nova cesta, sustav odvodnje i vodoopskrbe

Poreč - 18.09.2020.   Početkom rujna nastavljena je izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe te nove ceste na potezu St. Portun – Antonci - Kosinožići, nakon što su lani dovršene prve dvije faze radova na potezu od St. Portun do Antonci. Radove su ovoga tjedna zajednički obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, a investicije su im predstavili direktor Odvodnje Poreč Milan Laković i tehnički direktor Srđan Mažar.

I ovaj se projekt realizira u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako će se paralelno s izgradnjom dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, izgraditi i prva dionica vodovodnog ogranka za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna. Po završetku podzemnih radova, lokalna cesta proširit će se na prosječnu širinu od 4,50 m, što će financirati Grad Poreč-Parenzo. Izvođač je Iskop d.o.o., rok za izvođenje radova je 110 dana, tijekom kojih je na snazi privremena prometna regulacija te se od Kosinožići do Poreča vozi obilazno, a po završetku prve faze radova za dio naselja Kosinožići promet će se preusmjeriti dvosmjerno preko naselja Antonci.

Kako je prilikom obilaska navedeno, suradnja Grada Poreča-Parenzo, Odvodnje Poreč i Istarskog vodovoda Buzet na zajedničkim će investicijama, omogućit će istovremeno izvođenje radova u vodoopskrbi i odvodnji te proširenju prometnice za dobrobit lokalne zajednice i stanovništva, kako se prometnice ne bi prokopavale i zatvarale u više navrata. Dodatno, nastavit će se obilaziti

Podsjetimo, kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna, podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj dužini od 7,8 km sa sveukupno šest crpnih stanica, od čega je do sad izgrađeno 2.5 km glavnog kolektora na dionici  St.Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna.

IN ITALIANO...