Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Objavljena lista prvenstva za subvencioniranje kupnje stanova – nova mjera za pomoć građanima i nastavak ulaganja u kvalitetu života

Grad Poreč-Parenzo objavio je danas, 11. rujna 2020. Listu prvenstva za subvencioniranje kupnje stanova na svom području, koja je objavljenja na oglasnoj ploči i službenim web stranicama Grada. Riječ je o mjeri kojom Grad Poreč-Parenzo želi pomoći svojim žiteljima u rješavanju stambenog pitanja.

 

- Kao grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, konstantnim brojem porasta stanovnika i porečkog gospodarstva koji zapošljava veliki broj ljudi i obiteljima osigurava egzistenciju, želimo im pružiti mogućnost da ostanu živjeti i raditi u svom gradu. Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja, prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima u stjecanju stana, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.

 

Pravo na prijavu za subvencioniranje imali su građani s prebivalištem na području Grada Poreča-Parenzo, a lista prvenstva utvrđena je na temelju više mjerila - od uvjeta stanovanja, stambenog statusa, vremena prebivanja na području grada, broja članova domaćinstva, životne dobi, broja djece, invaliditeta, statusa branitelja i drugih. Valja istaknuti i da ovaj gradski natječaj ne isključuje prijavu na državne subvencije. Podnositelji su mogli podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana, a površina stana čija kupnja se subvencionira ovisi o broju članova zajedničkog kućanstva. Nakon izrade prijedlog Liste prvenstva za subvencioniranje kupnje stanova, iskteao je rok za žalbu od osam dana od dana objave, te se donijela konačna lista.

 

Objavljena lista u skladu je s GDPR uredbom, a dodatne informacije mogu se dobiti u gradskom Upravnom odjelu za upravljanje gradskom imovinom. Grad je za ovu svrhu u proračunu osigurano dva milijuna kuna.

 

- Ulažemo u škole, vrtiće, zdravstvo, sve kako bi zadržali i povećali razinu kvalitete i standard života u našem gradu. Mislim da je najvažnije od svega biti partner i pomagati svim generacijama - od naših najmlađih do najstarijih sugrađana i na tome ćemo nastaviti raditi, zaključuje gradonačelnik Peršurić.

IN ITALIANO...