Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Održan prvi modul Gradske akademije za poduzetnike

Dana 21.02.2009 godine s početkom u 18:00 u Maloj vijećnici Gradske uprave Poreč, održan je prvi, uvodni modul programa Gradske akademije za poduzetnike.

Od ukupno 24 prijavljena poduzetnika uvodnom dijelu prisustvovalo je njih 18. Nakon međusobnog upoznavanja, uslijedila su dva sata teoretskih osnova o poduzetništvu, razmjena iskustava, kao i detektiranje potencijalnih dobrih poduzetničkih prilika. Kako su polaznici programa u raznim stupnjevima razvoja svog posla – od početnika do višegodišnjih poduzetnika, vrlo korisna je bila razmjena praktičnih savjeta. Slijedeći modul – „Marketing“,  održat će se sredinom ožujka, a termin predavanja biti će poznat na vrijeme i objavljen na www.porec.hr .

Predavanje ovako interaktivnog i opuštenog karaktera dobra je osnova za stvaranje poslovnih veza, poticanje lokalnih partnerstva, stjecanje stručnih znanja i vještina, te povećanje konkurentnosti porečkog gospodarstva općenito. Nepotrebno je spominjati koliko je upravo ovaj cilj-unaprjeđenje gospodarstva-  u vrijeme recesije bitno za jedinicu lokalne samouprave, jer osim što omogućuje veći životni standard poduzetnicima, radna mjesta zaposlenicima, veću potrošnju građana, ujedno i puni proračun Grada te ostvaruje ostale efekte multiplikacije.