Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Dvorana Žatika sigurna i spremna

Nakon dobivenih garancija gradonačelnika grada Poreča, Edija Štifanića i nadležnih za dvoranu Žatika da će se sve predložene trajne mjere provoditi, odnosno provesti, zaključeno je da se uz konstantno provođenje svih propisanih protuepidemijskih i trajnih preventivnih mjera u dvorani, ova može otvoriti za posjetitelje.

U vremenu od 4.02. do 19.02. epidemiolozi Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  i Zavoda za javno zdravstvo Županije Istarske proveli su, u suradnji s djelatnicima, u dvorani Žatika protuepidemijske mjere za cilj da onemoguće rast i razmnožavanje legionela. te otklanjanje rizika od ponovnog inficiranja sportaša, posjetitelja i zaposlenih u dvorani, stoji u rješenju voditeljice Službe za epidemiologiju i zarazne bolesti, prof.dr.sc. Ire Gjenero - Margan.

 

Nakon epidemiološkog izvida obavljenog 19.02. 2009.godine od strane epidemiologa Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Županije Istarske, a u prisustvu sanitarne inspekcije zaključeno je da su sve neposredne mjere obavljene u skladu s prijedlozima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Rješenjem sanitarnog inspektora.