Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Veliki mali karneval ovog vikenda u Poreču

U subotu 21. veljače 2009. godine u Poreču se održava 12. Veliki mali karneval na kojem će gradonačelnik Grada Poreča, Edi Štifanic, točno u podne predati ključ grada meštru karnevala Mauru, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednica DND-a Poreč, Sonja Kotur Lovreković, izvijestila je predstavnike medija o detaljima karnevala. Defile kreće u 11 sati od vrtića Radost ulicom R. Končara, kroz Viale, Rivom, ulicom m.Tita, preko narodnog trga do Trga slobode gdje će se okupiti sve maskirane grupe. Putem će biti organizirana dva animacijska punkta, jedan na Rivi i jedan na Narodnom trgu. Ove se godine naglasak stavlja upravo na zabavu tijekom samog defilea.

Točno u 12 sati, kad sve grupe stignu na Trg slobode, gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanic će predati ključ meštru karnevala Mauru  i time dati vlast maškarama, a za uzvrat će meštar i predsjednica DND-a Poreč, Sonja Kotur Lovreković, predati poklon gradonačelniku. Predaju ključa Grada kao i zabavu na Trgu slobode uveličat će veseli repertoar grupe Portofino.

Za 12. Veliki mali karneval prijavljeno je 29 maškaranih grupa vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta. Uz voditelje, limenu glazbu Porečke delfine i animatore dostiže se brojka od 950 maškara. Specijalni su gosti ove godine maškarana skupina DND-a iz Bakra.

U nedjelju 22. veljače 2009. godine nas posjetiteljima Grada Poreča i svima koji vole maskirane povorke predstavit će se Veliki karneval i to na parkiralištu kod Osnovne škole u 14.30 sati.

Konferenciji za predstavnike medija prisustvovali su Sergio Pavat, predsjednik Odbora za gradske manifestacije i Eđidio Roša, predsjednik MO Nova Vas.