Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Dani indijske kulture u Poreču - Namaste Indija

U prostorima Pučkog otvorenog učilišta Poreča od 19. do 22. veljače održat će se manifestacija „Dane indijske kulture u Poreču – Namaste Indija!“.

Organizatori su Udruga Lotos iz Zagreba i Pučko otvoreno učilište Poreč, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije  i uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih poslova RH.


Cilj manifestacije je
prikazati bogatstvo indijske kulture te promicanje i razvitak prijateljstva i suradnje dvaju zemalja i njihovih naroda.

Manifestacija je zamišljena kao četverodnevni prikaz bogate, otvorene i tolerantne indijske kulture stare preko pet tisuća godina.


Programska događanja uključuju isječke iz indijske umjetnosti, kulture, književnosti, tradicije, glazbe i plesa kojima se građanima Poreča želi predstaviti jednu posve drugačiju kulturu. Kulturu velike raznolikosti i tolerancije, veselu i optimističnu, jednu od najbogatijih kultura današnjice.

Tako manifestacija sadrži izložbe fotografija Mladena Grčevića i Stipice Grgića; prikazivanje indijskog filma „Masoom“ (1983.) poznatog redatelja Shekhara Kapura; prezentaciju knjiga Ramajana i Mahabharata; predavanje i radionicu motane ženske odjeće sarija i putopisno predavanja o Jaipuru, popularnom ružičastom gradu. Na kraju, u nedjelju 22.2. poslastica:
„Noć kraljevskih raga Darbari i plesa kathaka“, koncert tradicionalne glazbe i klasičnog indijskog plesa.