Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Izgrađen dio kanalizacijske mreže podsustava Fuškulin, dovršeno i asfalitranje prometnice

Izgrađen dio kanalizacijske mreže podsustava Fuškulin, dovršeno i asfalitranje prometnice

Izgrađen dio kanalizacijske mreže podsustava Fuškulin, dovršeno i asfalitranje prometnice
Asfaltiranjem prometnice Fuškulin - Jasenovica, Odvodnja Poreč dovršila je izgradnju dijela kanalizacijske mreže podsustava Fuškulin u trupu ceste LC 50091 Jasenovica – Fuškulin.

U sklopu navedenih radova izvršena je izgradnja gravitacijske i tlačne mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda podsustava Fuškulin u trupu ceste LC 50091  Jasenovica – Fuškulin u dužini od 1.200 m, u vrijednosti od 1,7 milijuna kuna. U konačnici, lokalna cesta proširena je za 0,70 m na prosječnu ukupnu širinu od 5,20 m, gdje je Grad Poreč-Parenzo sudjelovao u troškovima proširenja. 

Kompletan podsustav Fuškulin u procijenjenoj vrijednosti od 11.5 milijuna kuna, podijeljen je u tri faze izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj  dužini od 7,8 km, od čega je prije ove investicije realizirano 500 m' mreže u naselju Fuškulin, prilikom izgradnje glavnog kolektora Mugeba – Fuškulin. I ovaj projekt, kao i projekt izgradnje glavnog kolektora St. Portun –Antonci, realiziran je u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako su se paralelno s izvođenjem radova na sustavu odvodnje, izvodili i radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe za naselja Jasenovica i Fuškulin u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna­­­­­­­­­­­­­­, odnosno, ukupne vrijednosti zajedničke investicije od 3,6 milijuna kuna.

Iz Odvodnje Poreč zahvaljuju građanima na razumijevanju i strpljenju te poštivanju privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova, koji u konačnosti rezultiraju podizanju ljestvice u kvaliteti i sigurnosti života.

IN ITALIANO...