Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Kreće nastavak radova u sklopu EU Projekta Poreč

Kreće nastavak radova u sklopu EU Projekta Poreč

Obavještavaju se cijenjeni građani da od 1. rujna kreće nastavak radova vezano za provedbu Ugovora o izgradnji proširenja kanalizacijske mreže na dodatna naselja a sve u sklopu EU Projekta Poreč- Sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča. Kolektor Valkarin-Musalež- Stancija Diklić te naselja Radoši, Mihatovići, Mugeba, Stari Červar, Grbinovica, Gulići i Vergotini, lokacije su na kojima će se u mjesecu rujnu izvoditi radovi na izgradnji proširenja kanalizacijske mreže.

Realizacijom ovog Ugovora izgradit će se 63 kilometara nove kanalizacijske mreže a na kanalizacijski sustav spojit će se 28 naselja, najveći dio njih na pročistač Poreč Sjever, a manji dio na Poreč Jug. Time će se 6.300 novih domaćinstava sa područja Grada Poreča spojiti na sustav javne odvodnje, a pokrivenost domaćinstava će se sa sadašnjih 63, popeti na 90 posto. Do sada je izgrađen veći dio kanalizacijske mreže naselja Bolnica, Vergotini, Kukci i Musalež, te dio naselja Gulići, Nova Vas, Brčići, Radmani, Radoši, Žbandaj, Mihatovići i Mugeba, sa glavnim kolektorima Valkarin – Musalež – Stancija Diklić i Červar Porat – Stari Červar. Ukupno je izvedeno 9,7 km gravitacijskih kolektora i 0,4 km tlačnih vodova.

Kako se eventualnim odgodama početka radova ne bi dovelo u pitanje održivost rokova EU Projekta Poreč, s današnjim danom očekujemo početak organizacije gradilišta i radova na većini navedenih lokacija.

Ovim putem ljubazno molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova na ovom Projektu koji je od velikog značaja za sve građane Poreštine.  

Odvodnja Poreč