Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Poreču otvoren 4. nogometni kamp nacionalnih manjina

U Poreču otvoren 4. nogometni kamp nacionalnih manjina

U Poreču otvoren 4. nogometni kamp nacionalnih manjina

U srijedu, 26. kolovoza 2015., na nogometnom igralištu SRC Veli Jože otvoren je četvrti nogometni kamp nacionalnih manjina, kojeg zajedno organiziraju Hrvatski nogometni savez i Grad Poreč – Parenzo.

Toti Dedić, jedan od organizatora kampa, zahvalio se Gradu Poreču – Parenzo i Istarskoj županiji na velikoj pomoći pri organizaciji kampa čiji je cilj integrirati sport i međusobnu toleranciju između djece svih nacionalnosti, kroz nogomet i razne radionice. – Poreč je oduvijek bio grad koji je respektirao pripadnike svih vjera i nacija i ne čudi što smo upravo ovdje naišli na podršku za održavanje ovakvog kampa.

Zamjenica župana Giuseppina Rajko pozdravila je inicijativu koja kroz sport želi povezati djecu i omogućiti im da stvaraju nova prijateljstva, a uz nju su otvorenju kampa nazočili i zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović i Ronald Žužić, predsjednik Nogometnog kluba „Jadran“ koji je ustupio svoje prostorije i teren za održavanje kampa od 26. do 28. kolovoza.

Grad Poreč – Parenzo prepoznao je vrijednost održavanja ovakvih manifestacija, koje potvrđuju  da   lopta može biti ono što povezuje i ujedinjuje mlade protiv nasilja, rasizma i diskriminacije.