Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održana radionica u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji

Održana radionica u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji

Danas je, 25. kolovoza 2015., u Gradskoj vijećnici održana zajednička radionica za područje Grada Poreča –Parenzo i općina Tar-Vabriga, Funtana i Vrsar u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji, koju provodi Istarska županija u suradnji s Institutom za turizam iz Zagreba.  

Provođenje ovakvog tipa radionica nužno je kako bi se ovaj predmetni program pravovremeno izradio i prezentirao na sjednici  Skupštine Istarske županije sredinom sljedećeg mjeseca, te kako bi sve priobalne jedinice lokalne samouprave u Istri mogle kandidirati svoje programe tematizacije uređenja plaža za natječaj Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma.

Današnju radionicu otvorile su, u ime Grada Poreča – Parenzo, viša stručna suradnica za europske projekte Petra Maleković Šušnjić i pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, nakon čega je uslijedila prezentacija o ciljevima Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama te tijeku izrade Regionalnog programa u Istarskoj županiji, prof. dr. Ive Kunsta i prof. dr. Nevena Ivandića sa zagrebačkog Instituta za turizam.

Osim toga predstavljeni su i prijedlozi tematizacije i vršnog kapaciteta plaža te je na završetku povedena konstruktivna rasprava tijekom koje je prepoznata potreba za usuglašavanjem stavki s Regionalnim programom, čime bi se projekti uređenja i tematizacija plaža mogli, do 21. rujna 2015., prijaviti na natječaj Ministarstva turizma.

Na današnjoj su radionici sudjelovali predstavnici Grada Poreča – Parenzo, uključujući i dogradonačelnika Lorisa Peršurića, predstavnici Istarske županije te  općina Tar-Vabriga, Funtana,  Vrsar i Fažana, predstavnici Insitituta za turizam, Plave lagune i Valamar Riviere. Uz njih, sudjelovali su i predstavnici Turističkih zajednica Grada Poreča i Tara-Vabrige, privatni iznajmljivači i ostala zainteresirana javnost.