Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poreč slavi Dan grada i Dan oslobođenja bez tradicionalnih svečanosti, ali ponosito i optimistično

Poreč slavi Dan grada i Dan oslobođenja bez tradicionalnih svečanosti, ali ponosito i optimistično Poreč slavi Dan grada i Dan oslobođenja bez tradicionalnih svečanosti, ali ponosito i optimistično Poreč slavi Dan grada i Dan oslobođenja bez tradicionalnih svečanosti, ali ponosito i optimistično

Poreč 30. travnja obilježava Dan grada i Dan oslobođenja. Po prvi put u modernoj povijesti, zbog protuepidemijskih mjera koje su i dalje na snazi, tradicionalna svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela Povelje „30. april“ zaslužnim građanima neće se održati.

. Ipak, mala delegacija predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, predsjednikom Gradskog vijeća Adrianom Jakusom te predsjednikom Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč Arduinom Matoševićem, položila je vijence i zapalila svijeće uz spomen-obilježje poginulim borcima u NOB-u pokraj gradske palače.

Kako je naglasio Matošević, u ovim izuzetnim vremenima, važno je na ovaj skroman, ali ponosit način prisjetiti se svoje povijesti i svih onih koji su dali svoj život za našu slobodu.