Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Mozaik za Društvo invalida Poreč

Mozaik za Društvo invalida Poreč

Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč nastavlja s darivanjem mozaika nastalih u sklopu ljetne umjetničke kolonije javnim ustanovama u našem gradu. Tako je danas, 30. lipnja 2015. mozaik istaknutog istarskog umjetnika Đanina Božića svoje mjesto našao u sjedištu Društva invalida Poreč.

Mozaik je tajnici i članu Društva invalida, Sandri Brečevac i Deanu Maršiću uručio predsjednik Društva za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Dean Jovičević, a primopredaji su prisustvovale zamjenice gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović i Nataša Basanić Čuš, te umjetnik Đanino Božić.

Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine, nastoji promovirati kulturnu baštinu Poreča, posebno oživljavanje mozaika kao njegova povijesnog obilježja. Društvo održava ljetne kolonije u kojima sudjeluju eminentni domaći i strani umjetnici, a također uključuje građane i djecu u radionice izrade mozaika tijekom čitave godine, te promovira i približava ovu antičku tehniku svim građanima. Aktivnosti Društva rezultirale su prvim radovima instaliranim na prostoru grada u vidu klupa izrađenih u mozaiku, obilježja grada na kružnom toku u Kukcima, a mozaici će krasiti i ključne ustanove Poreča.

Osim  navedenog mozaika, proteklih je mjeseci Društvo mozaike darovalo i Zdravom gradu Poreč, Institutu za poljoprivredu i turizam, Pučkom otvorenom učilištu i Općinskom sudu Poreč, komunalnom poduzeću Usluga i Sportskoj zajednici Grada Poreča.