Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč prvi u Istri po broju obrađenih predmeta vezanih za legalizaciju

Poreč prvi u Istri po broju obrađenih predmeta vezanih za legalizaciju

Grad Poreč – Parenzo zauzima prvo mjesto u Istarskoj županiji po broju riješenih predmeta vezanih za legalizaciju bespravne gradnje. Registar broja riješenih zahtjeva ( https://legalizacija.mgipu.hr/izvjesce )  pri nadležnom Ministarstvu graditeljstva pozicionira Poreč na treće mjesto u Hrvatskoj, te prvo mjesto u Istarskoj županiji, s 2.565 obrađenih zahtjeva za legalizaciju, odnosno 66,13 posto od dosad zaprimljenih 4.176. Poreč je treći od samo pet gradova koji su ostvarili toliki postotak riješenosti predanih zahtjeva u Republici Hrvatskoj.

Rješavanjem ovog broja zahtjeva, Grad Poreč – Parenzo zadovoljio je kvotu od 65 posto riješenih zahtjeva na dan 30. lipnja 2015. godine za gradove i županije, koja je propisana Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama,  te će s rješavanjem predanih zahtjeva nastaviti i dalje.

Podsjećamo, Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Poreča - Parenzo poziva sve stranke, podnositelje zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju (legalizaciju) da dopune svoje zahtjeve potrebnom dokumentacijom. Podnositelji koji su primili zaključak za dostavu dokumentacije od srpnja 2014. godine i nadalje dužni su po istom postupiti ili Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju dostaviti izjavu o odustajanju od zahtjeva.

Zahtjeve stranaka sa zaključkom od srpnja 2014.g. pa nadalje potrebno je dopuniti najkasnije do 31.08.2015.g., u protivnom će odjel, sukladno zakonskoj proceduri, biti primoran odbaciti njihove zahtjeve, bez mogućnosti podnošenja novog zahtjeva.

Zahtjevu za izdavanje rješenja o izvedenom stanju stranke prilažu dokumentaciju propisanu člankom 11 – 15 Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“ broj 86/12 i 143/13) ovisno o kategoriji zgrade koja je predmetom ozakonjenja.