Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Mozaici za Uslugu Poreč i Sportsku zajednicu Grada Poreča

Mozaici za Uslugu Poreč i Sportsku zajednicu Grada Poreča

Mozaici za Uslugu Poreč i Sportsku zajednicu Grada Poreča

Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč i ove je godine nastavilo s darivanjem mozaika nastalih u sklopu ljetne umjetničke kolonije, javnim ustanovama u našem gradu. Prije nekoliko dana, mozaik autorica Silve Selve i Lise Battistutte svoje je mjesto našao u zgradi Usluge Poreč. Mozaik je direktoru komunalnog poduzeća, Milanu Lakoviću, uručio predsjednik Društva Dean Jovičević, a na primopredaji prisustvovala je i dogradonačelnica Grada Poreča – Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović.

Uz Uslugu, predsjednik Društva i dogradonačelnica zajedno su uručili mozaik, rad Andreya Yaneva, tajnici Sportske zajednice Grada Poreča, Silviji Deković.

Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine, jedna od najmlađih i vrlo aktivnih udruga Poreča kojoj je cilj promicanje kulturne baštine ovoga grada, a posebno oživljavanje mozaika kao njegova povijesnog obilježja. Društvo održava ljetne kolonije u kojima sudjeluju eminentni domaći i strani umjetnici, a također uključuje građane i djecu u radionice izrade mozaika tijekom čitave godine, te promovira i približava ovu antičku tehniku svim građanima. Društvo realizira vlastitu ideju vodilju sadržanu u nastojanju da se mozaik učini bliskim, prepoznatljivim simbolom Poreča za sve građane i posjetitelje. Ovo vrijedno nastojanje Društva rezultiralo je prvim radovima instaliranim na prostoru grada u vidu klupa izrađenih u mozaiku, obilježja grada na kružnom toku u Kukcima, a mozaici će krasiti i ključne ustanove Poreča.

Osim  navedenih mozaika za Uslugu Poreč i Sportsku zajednicu Grada Poreča, nedavno je Društvo mozaike darovalo i Zdravom gradu Poreč, Institutu za poljoprivredu i turizam, Pučkom otvorenom učilištu i Općinskom sudu u Poreču.