Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U Poreču seminar Zdravo urbano planiranje

U sklopu 22. Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja u Poreču će se održati edukativni seminar  „ZDRAVO URBANO PLANIRANJE“, ApolitikA - Arhitektonske politike RH 2013.-2020. Seminar će biti održan 29.06.2015. u prostorima Zdravog grada Poreč, M. Gioseffi 4 (1. najava programa i prijavnica u privitku). 

Tečaj Zdravog urbanog planiranja u Poreču ove je godine posvećen vrsnoći i kulturi građenja, sukladno Nacionalnim smjernicama, koje doprinose prilagođenosti urbanog prostora svim specifičnim skupinama građana i posjetitelja naših zajednica. Stručni skup se boduje za obveznike usavršavanja. Očekuje se 5 bodova iz regulative. Želja nam je da se na seminar uključe inženjeri strukovnih područja te predstavnici komunalnih odjela i odjela za prostorno planiranje istarskih gradova/općina kao i predstavnici istih resornih odjela Istarske županije i šire.

U Hrvatskoj mreži zdravih gradova, među ostalim područjima rada, zdravo urbano planiranje zauzima posebno mjesto. Zdravo urbano planiranje pruža optimalne mogućnosti za očuvanje i unapređenje zdravlja stanovnika zajednice budući se može ostvariti povezivanjem skrbi o okolišu, planiranjem prostora, uklanjanjem arhitektonskih barijera, čuvanjem zelenih površina, sadnjom nealergenih biljaka, planiranjem mjera energetske učinkovitosti i na druge načine koji podržavaju zdravlje svih dobnih skupina stanovnika urbane zajednice. Osnovni cilj zdravog urbanog planiranja u čitavom svijetu je stvaranje ugodnijeg, sretnijeg i zdravijeg okruženja za život stanovnika u urbanom okruženju.

Pozivamo sve zainteresirane profesionalce različitih struka te predstavnike gradskih odjela da se uključe i tako doprinesu zdravom razvoju i zdravom urbanom planiranju vlastitih zajednica!

Zdravi grad Poreč