Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Prvi porečki Alzheimer Café

Prvi porečki Alzheimer Café

Prvi porečki Alzheimer Café održat će se u petak 19. lipnja u 13,30 sati u organizaciji Dom za starije i nemoćne osobe Poreč i Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest u prostorima Doma. 

Edukativno predavanje pod nazivom „Živjeti i brinuti se o osobi oboljeloj od Alzheimerove bolesti“ održat će gđa Mira Dajčić, potpredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i voditeljica Savjetovališta za članove obitelji oboljelih, a u predavanju će biti riječi o promjenama koje se događaju kod osoba oboljelih od ove bolesti kao i promjenama koje se nužno događaju unutar obitelji, a biti će prikazan i kratki film „U tišini“.

Alzheimer Café susreti organiziraju se diljem Europe s ciljem destigmatizacije ove bolesti, pružanja potpore oboljelim i njihovim njegovateljima te širenjem znanja o Alzheimerovoj bolesti i problemima koje bolest nosi. Alzheimerova bolest je prvenstveno bolest mozga, ona svojim napredovanjem dovodi do demencije, što znači gubitka pamćenja i poremećaja mišljenja, a uzrokuje i promjene u ponašanju i osobnosti bolesnika.  Procjenjuje se da ova bolest u Hrvatskoj zahvaća 10% osoba starijih od 65 godina, a dok u populaciji osoba starijih od 90 godina ova brojka prelazi i 50%.

Na Alzheimer Café pozvani su svi koji žele pridonijeti stvaranju boljeg, solidarnijeg i društveno odgovornijeg odnosa prema oboljelima i njihovim obiteljima, a u Poreču se održava po prvi puta.

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč