Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Obnavlja se šetnica na Lungomareu

Obnavlja se šetnica na Lungomareu

Obnavlja se šetnica na Lungomareu Obnavlja se šetnica na Lungomareu

Počela je obnova dijelova šetnice Obale dr. Antona Šonje, odnosno lungomarea, oštećenih djelovanjem valova. Ova šetnica, koja je u nekoliko navrata već obnavljana i na čija su oštećenja građani upozoravali, ove će godine obnovljena dočekati turističku sezonu.

Naime, zbog specifičnosti materijala kojeg je potrebno ugraditi po uzoru na postojeće popločenje (tip kamena „Kirmenjak“, koji je gotovo nestao s tržišta), odužio se postupak pripreme i radova na izvođenju same sanacije. Postojeća oštećenja kamenog popločenja su očišćena i odnijeta na građevinsku deponiju, a na sveukupno sedam lokacija se već obavljaju radovi na pripremi za postavljanje zamjenskog kamena, te je dovršetak predviđen u idućih 5 do 7 dana, ovisno o vremenskim uvjetima.

Uz to, predviđena je i obnova derutne zaštitne ograde kod sjevernog ulaza u kompleks Eufrazijeve bazilike, te ograde na prilaznoj rampi kod talijanske škole (spoj Obale dr. A. Šonje i Obale M. Laginje).

Kako bi se lungomare zaštitio od razornih utjecaja valova, u budućnosti je predviđeno postavljanje školjere, koja bi razbila valove prije samog doticaja s obalom, čime bi poznata porečka šetnica bila u potpunosti sanirana i sigurna.