Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya

Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya

Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya Poreč dva dana u znaku Nikola Tesla EV 2015. Rallya
Jučer, u petak 29. svibnja i danas, u subotu 30. svibnja 2015. godine Poreč je bio glavna baza u Istri „Nikola Tesla EV Rallyja 2015.“ – međunarodnog relija električnih vozila koji prolazi Slovenijom, Italijom i Hrvatskom. Sudionici relija u petak su stigli na Trg slobode i predstavili se Porečanima i njihovim gostima, kojima je bilo omogućeno razgledavanje i upoznavanje karakteristika električnih vozila.

Na Trgu su se, u popodnevnim satima, okupili najnoviji modeli vozila, poput Nissan Leafa, e-smarta, Mitshubishi i-mieva, BMW i-3, Citroen Zera, C-golfa, Dok-ing, Looxa, a najviše pažnje svakako je izazvala Tesla.

Iz Portoroža u Poreč, u jednoj od Tesli, dovezla se i majka Elona Muska, osnivača Tesla Motorsa – gospođa Maye Musk, koja nije skrivala oduševljenje Porečom i njegovim ljudima, te izrazila zadovoljstvo što može biti ovdje u sklopu Nikola Tesla EV Rallyja 2015. Gospođa Musk pohvalila je inicijativu Grada Poreča i postavljenje punionice za električna vozila, te omogućavanje korištenja električnih vozila.

Građani su, prilikom razgledavanja, mogli pogledati sve karakteristike vozila, upoznati se s načinom funkcioniranja i metodama punjenja, te razgledati sve automobile, među kojima su bili i stariji modeli VW Bube i Mitshubushija, potpuno prerađenih za električni pogon.

Subotnje jutro bilo je rezervirano za ispit spretnosti električnih vozila, koji je organiziran na Trgu Joakima Rakovca gdje su vozači pokazali sve kvalitete svojih električnih ljubimaca. Start utrke označila je zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović, koja se kasnije, zajedno s Vjekoslavom Majetićem, tvorcem prvog hrvatskog električnog automobila provozala u njegovom vozilu LOOX tvrtke Dok-Ing. Svi se sudionici kasnije okupili na Tragu slobode gdje je program vodio popularni Zuhra i proglašeni najuspješniji u utrci.

Nikola Tesla EV Rally organiziran je u suradnji s partnerima iz područja e-mobilnosti , Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gradova Zagreba, Opatije i Poreča, Energetskog instituta “Hrvoje Požar”, Dok-Inga, Avantcara, Mitsubishija, a Poreč će se ovim relijem, te nedavno otvorenom punionicom za električna vozila pozicionirati na karti gradova koji nude ovu uslugu i pridružiti gradovima koji svojom ažurnošću i komunalnom opremljenošću, te svjesnošću glede implementacije novih tehnologija omogućuje i korištenje i distribuciju električnih vozila.