Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Ministar Hajdaš Dončić u Maloj vijećnici potpisao ugovore o sufinanciranju lučkih uprava Poreča i Pule

Ministar Hajdaš Dončić u Maloj vijećnici potpisao ugovore o sufinanciranju lučkih uprava Poreča i Pule

Ministar Hajdaš Dončić u Maloj vijećnici potpisao ugovore o sufinanciranju lučkih uprava Poreča i Pule Ministar Hajdaš Dončić u Maloj vijećnici potpisao ugovore o sufinanciranju lučkih uprava Poreča i Pule
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u petak, 29. svibnja 2015. godine u Maloj vijećnici potpisao je ugovore o sufinanciranju dva značajna projekata na području lučkih uprava Poreča i Pule u iznosu od po milijun kuna.

U Poreču je to 108,7 metara dug lukobran lijevo i desno od hridi Sarafel na ulazu u gradsku luku, čija je izgradnja koštala ukupno 4,4 milijuna kuna, u čijem je sufinanciranju Ministarstvo sudjelovalo sa milijun kuna. Drugih milijun kuna Ministarstvo je dalo za nastavak izgradnje dijela pulske rive podno Arene.

Lukobran na ulazu u porečku luku značajno će pridonijeti povećanju sigurnosti plovidbe i korištenja luke

i zaštite od juga, a s unutrašnje strane gdje je more duboko 4,5 metara ima i privezište za jahte, pojasnio je prigodom potpisivanja ugovora ravnatelj Lučke uprave Poreč Željko Čorak. Ravnatelj Lučke uprave Pula Donald De Gravisi rekao je kako da se nakon 60 metara već sagrađene rive u pulskoj luci, za što je utrošeno 5,5 milijuna kuna vlastitih sredstava, sada nastavlja s povećanjem duljine operativne obale. Upravo je u izgradnji novih 25 metara rive, što financira Istarska županija uz pomoć europskih fondova, a kad se to završi, kreće gradnja novih 20 metara što će se financirati s milijun kuna iz potpisane donacije Ministarstva pomorstva, te s još 600.000 kuna vlastitih sredstava Lučke uprave Pula.

Potpisivanju su prisustvovali porečki gradonačelnik Edi Štifanić, pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin i istarski župan Valter Flego, koji su istakli važnost ovih projekata za obje lučke uprave i najavili nove slične projekte, a ministar Hajdaš Dončić ukazao je da iz europskog Operativnog plana za koheziju 2014.-2020. Hrvatska na raspolaganju ima 600 milijuna eura za investicije na pomorskom dobru, te pozvao sve lučke uprave da pripremaju dokumentaciju, jer novce će prije dobiti oni koji će prije imati gotove projekte. Hajdaš Dončić je također naglasio kako je Istarska županija među vodećima u Hrvatskoj po uspješnosti upravljanja pomorskim dobrom kao jednim od najvažnijih hrvatskih resursa.