Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Letenje i za osobe s invaliditetom

Letenje i za osobe s invaliditetom

Letenje i za osobe s invaliditetom Letenje i za osobe s invaliditetom Letenje i za osobe s invaliditetom Letenje i za osobe s invaliditetom Letenje i za osobe s invaliditetom

Na vrsarskom je aerodromu u ponedjeljak, 25. svibnja 2015., organizirana manifestacija za tjelesne invalide Poreštine, kojima je omogućeno besplatno letenje lakim zrakoplovima. Ovu su manifestaciju organizirali, u sklopu Rendez vous festivala,  Francuska udruga volontera Građani neba, Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida, Društvo invalida Poreč i vrsarski aerodrom Crljenka s ciljem približavanja sportskih letova djeci koja uče francuski jezik i invalidima.

Dvadeset i pet francuskih volontera već je organiziralo ovakve manifestacije u Zagrebu, Sinju, Zadru i Puli, dok im je u Vrsaru pomogao i vrsarski pilot Rajko Tomašić, te su, umjesto sa samo dva laka zrakoplova francuskih volontera, članovi Društva invalida Poreča mogli letjeti i vrsarskom Cessnom. Svi su polaznici pri povratku uručene diplome za sudjelovanje.

Na Crljenki je bila i porečka dogradonačelnica Nataša Basanić Čuš, koja je „Građanima neba“ i HSUTI-ju zahvalila na odabiru Poreča za održavanje ovakve manifestacije, koja članovima Društva invalida bila jedinstvena prilika da isprobaju letenje.

- Naši invalidi imaju brojna ograničenja s kojima žive, a i mi smo kao zajednica uvelike financijski ograničeni da bismo samostalno organizirati ovakve programe, rekla je dogradonačelnica zaželjevši volonterima da se ugodno osjećaju u Zelenoj laguni gdje im je Grad omogućio smještaj i pozvavši ih da turistički obiđu grad.