Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč

Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč

Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč Svečani koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole Poreč

U svečanoj atmosferi i ispunjenoj Eufrazijevoj bazilici u utorak 26.svibnja 2015. velikim koncertom učenici Umjetničke škole Poreč proslavili su 40. obljetnicu postojanja i uspješnog rada ove obrazovne ustanove.

Porečka škola danas broji 283 učenika, od čega najveći broj njih pohađa matični odjel u Poreču, osnovan 1974. godine, a četrdesetak područni odjel u Vrsaru osnovan prije trinaest godina. U školi djeluju odjeli gitare, violine, violončela, flaute, trube, klavira, harmonike i suvremenog plesa, a njihovi su učenici redovito okrunjeni nagradama na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojih su neki sinoć nastupili.

Koncertu se, uz mnogobrojnu publiku, odazvala i porečka dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, a sve okupljene na početku koncerta pozdravili su župnik Poreča Rikard Lekaj, koji je izrazio svoje zadovoljstvo da se koncert klasične glazbe najuspješnijih učenika Umjetničke škole Poreč održava upravo u Eufrazijevoj bazilici, čiji je ambijent poseban. Uz njega, okupljene je pozdravila i ravnateljica Sanjica Sara Radetić, koja je s velikim ponosom najavila nastupe nagrađivanih učenika i talenata ove vrlo uspješne škole, koja glasi za jednu od najboljih u državi i šire. Također, ravnateljica se posebno zahvalila i Gradu Poreču – Parenzo na iskazanoj podršci kroz čitavo vrijeme postojanja ove obrazovne institucije.

Na jednosatnom koncertu nastupili su talentirani mladi glazbenici – zbor pod vodstvom dirigenta Harisa Brkovića, koji je izveo Sentiam nella foresta, Ki zna ko je zimi zima i Cohenovu Halleluyah, nakon čega je uslijedio nastup tria: Eleonore Duke na flauti, Glorie Radojković na violončelu i Paole Paljić na klaviru, koje su izvele Curnowov Celtic time (klasa Samanta Stell). Žanamari Komšić je, s učiteljicom Suzanom Ursić, četveroručno na klaviru izvela Nikolaevu Polku, a Kiara Janko (klasa Ana Šterpin Zagoranski) na harmonici odsvirala Bachovu Francusku suitu br. 6: Sarabanda. Telemannovu Sonatu u G-duru:III.st.Affettuoso na flauti je izvela Natali Terzić iz klase Anamarije Škare, uz pratnju učiteljice Jenny Brković. Kvartet gitara u sastavu Rei Anzur, Luka Rakovac, Denis Kavazović i Kristian Kranjec, izveo je Menuet nepoznatog autora, nakon čega je na harmonici nastupila Nola Radaković iz klase Ane Šterpin Zagoranski, s Cimarosovom Sonatom u a-molu. Chopinovu Polonezu u g – molu izveo je na klaviru Filip Alessio, učenik iz klase Aleksandre Orbanić, dok je Fumićev Nocturno na gitari odsvirala Antoineta Brajković(klasa Sandra Šustereiter).

Vrlo su zanimljive bile i posljednje točke, počevši s klavirskom izvedbom Bachove dvoglasne intervencije u a-molu Jure Černehe, učenika iz klase Aleksandre Orbanić, nakon čega ja nastupila Hannah Jakac na gitari, s Laurovom La negrom(klasa Sandra Šuustereiter). Mendelssohnovu Venecijansku gondolijeru izveo je učenik iz klase Aleksandre Orbanić, Tibor Totman, dok je na harmonici Pachelbelovu Ariu Tertiu, varijaciju izvela Romina Legović iz klase Vilijane Šugar. Na pozornicu su tada ponovno izašle Hannah Jakac i Antonieta Brajković, kako bi na gitarama izvele Machadove Modinhu Brasilieru i Modinhu Baiaozinhu, nakon kojih je uslijedio nastup Giulie Dobrilović iz klase Samante Stell, koja je na flauti izvela Canto e danza Igora Kuljerića. Koncert su zatvorili nastupi gudačkog orkestra, pod vodstvom I obradom dirigentice Sanje Pančevski, koji je izveo Arnellovu Simfoniju u E –duru: Menuet te nastup harmonikaškog orkestra, državnih prvaka, koji su, pod vodstvom Ane Šterpin Zagoranski, izveli Beringenov Barocco te zaslužili ovacije i poziv na bis.