Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Danas i sutra Poreč domaćin "Nikola Tesla EV Rally 2015" - program događanja i regulacija prometa + VIDEO

Danas i sutra Poreč domaćin "Nikola Tesla EV Rally 2015" - program događanja i regulacija prometa + VIDEO

Danas i sutra Poreč domaćin "Nikola Tesla EV Rally 2015" - program događanja i regulacija prometa + VIDEO

Reli električnih vozila “Nikola Tesla EV Rally 2015“, ove će se godine održati od 27. do 31. svibnja i proći kroz tri države – Sloveniju, Italiju i Hrvatsku, pri čemu će glavna baza u Istri biti Poreč.

Ovaj će reli, koji starta u Ljubljani, okupiti najnovije modele vozila, kao što su Tesla S, Nissan Leaf, e-smart, Mitsubishi i-miev, BMW i-3, Citroen Zero, C –golf, e-up, Dok-Ing, Loox i mnoga druga serijska vozila. Utrka će se, nakon Ljubljane, nastaviti kroz Italiju i Hrvatsku, gdje se i odvija najveći dio manifestacije, u trajanju od tri dana. Tijekom boravka, sudionici relija će obići gotovo cijelu Istru, od Kopra i Portoroža, do Umaga, Poreča, Buzeta, Labina i Opatije.

Grad Poreč bit će domaćin ovog događanja 29. i 30. svibnja. U petak, 29. svibnja, se očekuje  dolazak četrdesetak vozila na električni pogon na porečki Trg slobode, na kojem će se, od 17 do 20 sati, moći razgledati, fotografirati i doznati više o svakome. Od 17 do 19 sati Zagrebačka ulica bit će zatvorena za sav promet, dok će Trg slobode i ulica Nikole Tesle biti zatvoreni za sav promet od 17 do 20 sati.

U subotu, 30. svibnja, predviđa se dolazak vozila na Trg slobode u 9 sati, na kojem će do 13 sati trajati izložba vozila uz glazbeni program. Od 9:30 do 10 održat će se panel diskusija na temu e-mobilnosti prije starta utrke, a od 10 do 11:30 održat će se ispit spretnosti na Trgu Joakima Rakovca, a od 11:30 do 12 trajat će proglašenje pobjednika brzinskog ispita na Trgu slobode. Do 13 sati predviđa se polazak vozila prema Rovinju i Opatiji. U subotu će, od 8 do 11 sati Mlinska ulica i Trg Joakima Rakova biti zatvoreni za sav promet, dok će Zagrebačka ulica, Trg slobode i Ulica Nikole Tesle biti zatvorene za promet u vremenu od 10 do 13 sati.

Nikola Tesla EV Rally organiziran je u suradnji s partnerima iz područja e-mobilnosti , Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gradova Zagreba, Opatije i Poreča, Energetskog instituta “Hrvoje Požar”, Dok-Inga, Avantcara, Mitsubishija, a Poreč će se ovim relijem, te nedavno otvorenom punionicom za električna vozila pozicionirati na karti gradova koji nude ovu uslugu i pridružiti gradovima koji svojom ažurnošću i komunalnom opremljenošću, te svjesnošću glede implementacije novih tehnologija omogućuje i korištenje i distribuciju električnih vozila.

Kako je bilo na prošlogodišnjem Nikola Tesla Rallyu 2014 pogledajte na video uratku koji je napravio Mladen Đaković https://www.youtube.com/watch?v=i85F6N662hI&feature=youtu.be