Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

S gusjenicom Ruksi na Trgu slobode

Za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog prvenstva na Trgu slobode će pod velikim šatorom biti organiziran prigodan program.

U želji da omogućimo našim sugrađanima organizirano praćenje Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. na otvorenom, a ujedno damo dimenziju više kulturnom životu našeg grada odlučili smo organizirati prigodan program na Trgu slobode.

Posjetiteljima grada bit će također dostupna bogata gastronomska ponuda kao i Info punkt na kojem će biti dostupne sve informacije vezane za Svjetsko prvenstvo i reprezentacije koje gostuju u gradu Poreču.

Glavni gradski trg već je okićen je zastavama zemalja sudionica prvenstva i u gradu vlada prava sportska atmosfera.

Gusjenica Ruksi koju u posljednje vrijeme često viđamo na malim ekranima maskota je 21. Svjetskog rukometnog prvenstva, a kako doznajemo, porečki će mališani imati prilike družiti se s gusjenicom Ruksi i slikati s velikom rukometnom loptom promjera 180 cm. Lopta inače nosi naziv Guiness lopta.

Valja podsjetiti kako je javnost maskotu Ruksi upoznala još 21. lipnja 2008.godine prilikom izvlačenja skupina SP-a. Pored boja i prepoznatljivih 'kockica' gusjenica Ruksi simbolizira upravo ono po čemu su hrvatski rukometaši postali poznati - gusjenicu koju izvode slaveći pobjede.