Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Pri kraju postavljenje sportske podloge u dvorani - 005 Pri kraju postavljenje sportske podloge u dvorani - 006 Pri kraju postavljenje sportske podloge u dvorani - 006a Pri kraju postavljenje sportske podloge u dvorani - 007

Pri kraju postavljenje sportske podloge u dvorani

U novoj je sportskoj dvorani na Žatiki, jednom od poprišta svjetskog prvenstva u rukometu koje će za 10 dana godine ugostiti Hrvatska pa i Poreč, u tijeku postavljanje sportske podloge.

Riječ je o PVC sportskoj podnoj oblozi za rukometno igralište dimenzija 44 m x 22 m u dvije boje. Igraći dio je svijetlo plave boje, dok je prostor šesterca i okolni prostor igrališta u nešto tamnijoj plavoj nijansi.

A večeras započinje i postavljanje montažne tribine na sjevernoj strani. Podsjetimo kako je fiksno gledalište smješteno s tri strane sportskih terena – s južne, zapadne i istočne strane. Za potrebe velikih manifestacija poput Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce tu će biti i teleskopske tribine smještene na južnoj strani ispod fiksnih tribina te montažne tribine uz sjevernu fasadu.

Ukupni kapacitet fiksnih tribina iznosi 1.898 mjesta i 46 mjesta za VIP posjetitelje, te 46 invalidskih mjesta. Teleskopske tribine imaju 432 mjesta, odnosno 348 mjesta za vrijeme velikih natjecanja. Tu su i montažne tribine s 1.260 mjesta, što ukupno čini 3.626 odnosno u maksimalnoj varijanti 3.710 mjesta. Sjedalice su u crvenoj i sivoj boji, službenim bojama Grada Poreča.