Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U Poreču, kao i u cijeloj Istri, od 13. ožujka s radom privremeno prestaju vrtići i jaslice

U Poreču, kao i u cijeloj Istri, od 13. ožujka s radom privremeno prestaju vrtići i jaslice

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je dana 11. ožujka 2020. godine proglasila pandemiju korononavirusa COVID-19, a Ministar zdravstva Republike Hrvatske službeno je proglasio epidemiju u Republici Hrvatskoj isti dan. Na sjednici Vlade Republike Hrvatske 12. ožujka 2020. najavljena je nova mjera suzbijanja širenja virusa COVID-19 kojom se preporuča odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi. S obzirom na to da je sprječavanje i suzbijanje virusa od interesa za Grad Poreč-Parenzo, potrebno je poduzeti mjeru obustave rada dječjih vrtića.

Stožer civilne zaštite Grada Poreča-Parenzo i Grad Poreč-Parenzo, sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Zaključaka Stožera civilne zaštite Istarske županije od 10. ožujka 2020. godine i Smjernica za postupke vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa, donio je odluku o privremenom prestanku rada dječjih vrtića i jaslica na području Grada Poreča-Parenzo.

Dječji vrtići i jaslice kojima je osnivač Grad Poreč-Parenzo, privremeno se zatvaraju i prestaju s radom od 13. ožujka do 13. travnja 2020. godine. Preporučuje se svim ostalim dječjim vrtićima i jaslicama na području Grada Poreča-Parenzo da privremeno prestanu s radom.

Za navedeni period roditelji čija djeca pohađaju vrtić i jaslice bit će oslobođena plaćanja troškova vrtića.

Unazad petnaest dana primjetno je pogoršanje epidemiološke situacije na području Republike Italije, s povećanim brojem oboljelih osoba, kao i smrtnih slučajeva, te nekontroliranog širenja virusa. Zbog brojnih dnevnih migracija, te dolazaka turista, postoji povećani rizik unosa uzročnika virusa na području Istarske županije, koji još nije evidentiran. Takvo stanje povećava vjerojatnost pojave većeg broja oboljelih na našem području.

Stoga, obzirom na blizinu granice s Italijom i dnevna kretanja stanovništva, ovommjerom Grad Poreč-Parenzo, kao odgovorna javna uprava, želi smanjiti rizik daljnjeg širenja zaraze virusom COVID-19 na području Grada Poreča-Parenzo.

IN ITALIANO...