Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sa 109.sjednice Gradskog poglavarstva

Na 109. sjednici Gradskog poglavarstva koja je održana 31.prosinca 2008.godine gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanic je dao prijedlog o upotrebi čeka u iznosu od 300.000,00 kuna koji je Lidl donirao Gradu Poreču.

Podsjetimo da je voditelj nekretnina Lidl Hrvatska g. Antun Blažević predao porečkom gradonačelniku Ediju Štifaniću, na otvorenju prodajnog centra, ček u iznosu od 300.000 kuna. Donirani iznos grad Poreč upotrijebit će za humanitarne svrhe i projekte mladih sportaša Grada. Kseniji Rajko iz Višnjana koja je nedavno uspješno operirana u Pekingu, potrebna su dodatna sredstva kako bi njen oporavak bio brži i lakši. Kseniji Rajko donirat će se 40 tisuća kuna, dok će preostalih 260 tisuća imati na raspolaganju mladi našega Grada za potrebe sportskih aktivnosti, zaključio je gradonačelnik Štifanic.

Gradsko je poglavarstvo prihvatilo prijedlog Rješenja o produženju radnog vremena trgovačkom društvu Olimpia d.o.o za objekt La Cioccolata. Gradsko poglavarstvo udovoljilo je zahtjevu vlasnika restorana-cocktail bara La cioccolata da im se za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog prvenstva produži radno vrijeme za 2 sata, odnosno do 4. Podsjećamo kako se temeljem zakona o ugostiteljskoj djelatnosti propisuje da poglavarstvo jedinice lokalne samouprave može na zahtjev ugostitelja za pojedine ugostiteljske objekte rješenjem odrediti drugačije radno vrijeme radi organiziranja prigodnih proslava stoga je odlučeno da se to omogući.

Gradsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog ugovora kojim gradska firma Parentium daje u zakup Gradu Poreču sportsku dvoranu na Zatiki. Riječ je o odluci najavljenoj prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji sportske dvorane pretprošle godine.

Gradsko poglavarstvo je na svojoj sjednici Zaključak o oslobađanju od obveze plaćanja komunalnog doprinosa Lučke uprave Poreč radi uređenja spoja šetališta i gata ispred hotela RIVIJERA.

Na kraju sjednice gradonačelnik Edi Štifanic se članovima poglavarstva zahvalio na dobroj i uspješnoj suradnji te zaželio svima puno uspjeha, sreće i zadovoljstva u Novoj 2009.godini, te pozvao sve sugrađanke i sugrađane da na Trg slobode zajedno isprate staru i dočekaju Novu Godinu.