Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč objavio gradski Proračun u malom za 2020. godinu

Poreč objavio gradski Proračun u malom za 2020. godinu

Poreč objavio gradski Proračun u malom za 2020. godinu Poreč objavio gradski Proračun u malom za 2020. godinu
Grad Poreč – Parenzo objavio je brošuru „Proračun u malom“ kako bi građankama i građanima gradske financije i što bolje ih upoznao s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje grada u 2020. godini. Kroz ovu su brošuru, na jednostavan i slikovit način, prikazani najvažniji planirani godišnji prihodi i primici, te svi rashodi i izdaci Grada kako bi građani dobili potpunu informaciju o tome gdje se i kako troši javni novac.

 

Poreč „Proračun u malom“ objavljuje već šestu godinu za redom, a njegovom objavom potvrđuje visoku razinu transparentnosti i otvorenosti koja podrazumijeva točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca, što najvišom ocjenom već nekoliko godina ocjenjuje i Institut za javne financije koji u svom istraživanju vrši kontrolu lokalnih proračuna.

 

Iz „Proračuna u malom“ može se doznati koliko su i koji ukupni prihodi i rashodi Grada, što sve Grad financira, koliko se izdvaja za školstvo, socijalnu skrb i komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnik Loris Peršurić u uvodnoj je riječi pozvao građane da svojim sugestijama sudjeluju u usmjeravanju proračunskih sredstava i stvaranju zajedničke slike budućnosti po želji građana - „Nadam se da ćete kroz Proračun u malom saznati više o mogućnostima i obavezama financiranja iz gradskog proračuna, te da tako možemo skupa kroz vaše prijedloge i sugestije usmjeriti proračunska sredstva na dobrobit svih građana Poreča“, poručio je gradonačelnik.

 

Građani će uskoro svoj primjerak „Proračuna u malom“ dobiti na kućnu adresu, a dodatni primjerci moći će se dobiti i na porti gradske uprave i gradskih ustanova. PDF verziju Proračuna u malom za 2020. godinu na hrvatskom i talijanskom jeziku preuzmite na linku: http://www.porec.hr/adm/admin/sadrzaj/dokumenti/PUM_2020.pdf  ili u rubrici Proračun Grada Poreča-Parenzo na web stranici www.porec.hr .

IN ITALIANO...