Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sa 107.sjednice Gradskog poglavarstva

Gradsko poglavarstvo je na svojoj 107.sjednici razmotrilo Amandmane na Prijedlog Proračuna Grada Poreča za 2009.godinu.

Vijećnici su na prijedlog Proračuna podnijeli šest amandmana, od kojih dva nisu pravovaljana. U tim je amandmanima predloženo povećanje stavaka na račun smanjenja rashoda koji se ne financiraju samo iz proračuna, nego namjenski iz više drugih izvora.

Član poglavarstva Oreste Cossetto predložio je da se u Konačnom Prijedlogu Proračuna Grada Poreča za 2009.godinu sredstva iz stavke Solidarna pomoć općinama na Poreštini u iznosu od 200.000,00 kuna dodijele prvenstveno za sufinanciranje smještaja starijih osoba sa područja tih općina u Dom za starije i nemoćne u Poreču.

Prihvaćen je i amandman vijećnice Sandre Čakić Kuhar kojim se za 105 tisuća kuna povećava financiranje programa poludnevnog boravka u Domu za starije osobe, a smanjeni su rashodi za pogrebne troškove, prigodne pomoći umirovljenicima i poklon-pakete za novorođenčad.

Član poglavarstva Robert Velenik amandmanom je uspio osigurati novac za električno vozilo za dostavu u starogradskoj jezgri, stalke za bicikle i dio nove taksi kabine, a na račun smanjenja rashoda za nogostupe u Finidi i uređenja Gradskog kupališta.

Na 107. sjednici Gradskog poglavarstva gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić izvijestio je kako je iz Hrvatskog rukometnog saveza stigao novi prijedlog ugovora u kojemu je predviđeno da Grad sufinancira Svjetsko rukometno prvenstvo sa 2,6 milijuna kuna.