Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
„Performans i grad“ – dođite na besplatnu dramsku radionicu u Centru za mlade Poreč

„Performans i grad“ – dođite na besplatnu dramsku radionicu u Centru za mlade Poreč

Dugoočekivana dramska radionica počinje s radom u Centru za mlade Poreč već ovog mjeseca! Prva se intenzivna radionica pod nazivom „Performans i grad“ organizira za 20 do 25 polaznika. Održat će se 21. i 22. ožujka, od 10 do 14 i od 16 do 20 sati.

Dramska se radionica održava kako bi se polaznici, na specifičan način upoznali s gradom u kojem žive – Porečom. Polaznike bi se naučilo slušati sve one zvukove, glazbu i poeziju koju jedan grad nudi, a grupe bi odabrale specifičnu lokaciju u gradu oko koje bi stvorili mini – performans, koji će na kraju predstaviti svima. Urbanim interventima kazališta promijenio bi se pejzaž Poreča i stvorio mini mozaik performansa u kojem je grad je glavni lik, a manje bi se predstave konačno spojile u jednu veliku.

Prije radionice za mlade, u utorak, 17. ožujka u 19 sati, počinje radionica za voditelje, otvorena svima onima koji već imaju neko znanje u umjetničkim disciplinama. Cilj je ove radionice osposobiti polaznike kako preuzeti ulogu voditelja budućih radionica, te ih obučiti za korištenje glasa kao produžetka svog tijela, objekta kao izvora stvaranja, te improviziranja i stvaranja materijala iz svakodnevnih situacija. Predviđeno trajanje radionice je dva sata.

Intenzivnu radionicu „Performans i grad“ organiziraju „VO & SO from VIA Collective“, multinacionalni art live duet sa sjedištem u Londonu koji čine Porečanka Vjera Orbanić i  Irkinja Shanna May Breen, koje su svoju suradnju započele tijekom specijalizacije u Suvremenom kazalištu na dramskoj akademiji 'Royal Central School of Speech and Drama'. Vrata ove radionice otvorena su svima, a svaka ideja, sugestija, pitanje ili izražavanje dojma su dobrodošli.

Vidimo se u Centru za mlade Poreč!