Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
NK »Jadran« svečanošću obilježio 60. obljetnicu - jadran 01 NK »Jadran« svečanošću obilježio 60. obljetnicu - jadran 04 NK »Jadran« svečanošću obilježio 60. obljetnicu - jadran 05 NK »Jadran« svečanošću obilježio 60. obljetnicu - jadran 06 NK »Jadran« svečanošću obilježio 60. obljetnicu - jadran 07 NK »Jadran« svečanošću obilježio 60. obljetnicu - jadran 08

NK »Jadran« svečanošću obilježio 60. obljetnicu

Svečanu sjednicu Skupštine nogometnog kluba Jadran upriličenu povodom 60. obljetnice kojoj su prisustvovali brojni ugledni gosti, Vlatko Marković i Miroslav Uljan, predsjednik i potpredsjednik HNS-a, župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Edi Štifanić, otvorio je Armando Krepčić, jedan od osnivača kluba.

Sadašnji, ali i nekadašnji članovi NK »Jadrana«, treneri i igrači, brojni uzvanici okupili su se u hotelu Valamar Diamant kako bi proslavili 60 godina postojanja svog kluba. Obraćajući se okupljenima predsjednik HNS-a Vlatko Marković je istaknuo velik doprinos koji je Istra dala prosperitetu nogometa u Hrvatskoj. NK »Jadranu« je rezultatski zaželio plasman u Drugu ligu već za sljedeću sezonu te najavio donaciju HNS-a klupskoj nogometnoj školu u iznosu od 25 tisuća kuna.
Župan Istarske županije Ivan Jakovčić je rekao da se pozivu na svečanost odazvao ponajviše kao navijač »Jadrana«. Dodao je potom da klub ima njegovu podršku u nastojanjima da se jednog dana ponovno vrati u Drugu ligu, isto kao što je »Istra 1961« ima na svom putu povratka u Prvu ligu. Porečka ljepotica, nova višenamjenska dvorana na žatiki, samo je prvi objekt u budućem sportskom parku u kojem će biti izgrađen i novi stadion, istakao je gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanic.

Na svečanosti su uručene brojne plakete pojedincima, ustanovama i poduzećima zaslužnim za uspješan 60-godišnji put kluba.

U hotelu Valamar Diamant je bila postavljena i retrospektivna izložba fotografija iz bogate arhive kojom se dočarala povijest kluba. Valjalo bi razmisliti izložbu i na duže vrijeme ponuditi građanima koji bi zasigurno željeli pogledati poznata i nepoznata lica u klupskih dresovima.