Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sa 33.sjednice Gradskog vijeća

33.sjednicu gradskog vijeća održanu u četvrtak u velikoj vijećnici Grada Poreča,obilježili su izvještaji o radu u prošloj godini porečkih trgovačkih društava, ustanova, škola i vrtića.

Na primjedbe vijećnika Snježane Mekote, Dunje Benčić i Marijana Filipovića kako sjednicu treba bolje iskoristiti, a ne više od pola vremena posvetiti izvještajima o radu u 2007.godini, predsjednik gradskog vijeća Eđidio Kodan je prihvativši kritiku, dodao kako u našem poslovniku stoji da su trgovačka društva u većinskom gradskom vlasništvu i ustanove dužni izvješća dostaviti najkasnije devet mjeseci od isteka poslovne godine, a to je 1. ožujka, što znači da smo još uvijek unutar dozvoljenih rokova.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili izvješća Usluge, Parentiuma, Doma, Stana i Javne vatrogasne postrojbe. Kad je pak red došao na izvješća o radu škola i vrtića svi su se vijećnici raznježili i u nekoliko navrata pohvalili izlagače za lijepe, koncizne i zanimljive izvještaje, i to za OŠ Poreč, OŠ na talijanskom jeziku »Bernardo Parentin«, vrtića Radost i Paperino, Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice i Fonda Zdravi grad.
Svi su izvjestitelji istakli veoma dobru suradnju uz niz aktivnosti izvan redovnih programa.

Na sjednici je prihvaćen Prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja OMW - poslovna zona.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Vesna Kordić, izvijestila je vijećnike o izmjenama i dopunama Statuta Pučkog otvorenog učilišta. Svrha donošenja Odluke je usklađivanje Statuta POUP-a sa promjenama koje su se dogodile izdvajanjem Gradske knjižnice Poreč i Zavičajnog muzeja Poreštine, te sa odredbama novog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama u odnosu na Osnovnu glazbenu školu Slavko Zlatić koja djeluje u sastavu Učilišta.

Kako je 2.kolovoza 2008. godine stupio na snagu novi zakon o Odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Osnovna škola Poreč dostavila je Upravnom odjelu za društvene djelatnosti prijedlog novog statuta Škole s molbom da se u što kraćem roku razmotri te da potrebna suglasnost. Isto se odnosi na Odluku o davanju  suglasnosti na Statut TOŠ Bernardo Parentin Poreč-Parenzo.

Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Poreča. U cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Poreča osniva se Savjet mladih. Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih Grada Poreča imaju udruge mladih, i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća srednjih škola, studentski zborovi te drugi oblici organiziranja mladih sa sjedištem ili koje djeluju na području Grada Poreča. U Savjet mladih Grada Poreča mogu bit birane osobe s prebivalištem na području grada Poreča, u dobi od 15 do navršenih 29 godina.