Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Moj Poreč bez azbesta - danas u 18 sati prezentacija zamjene azbestnih krovova i fasada

Moj Poreč bez azbesta - danas u 18 sati prezentacija zamjene azbestnih krovova i fasada
Prezentacija Projekta zamjene azbestnih krovova i fasada održat će se danas, u utorak, 27. siječnja 2015. godine u 18 sati u Velikoj vijećnici, na adresi Obala Maršala Tita 5, u organizaciji Grada Poreča-Parenzo i gradskog poduzeća Parentium d.o.o., te u suradnji s udrugom Moj otok, a namijenjena je svim građanima i besplatna. Prezentacijom se nastoji upoznati građane s opasnostima štetnosti azbesta (starih „salonit“ ili „eternit“ ploča), azbestnog otpada, mogućnostima zamjene azbestnih krovova i njihovog uklanjanja, te odgovarajućim načinima zbrinjavanja.

Također, kroz ovu akciju i prezentaciju zainteresirani će imati prilike doznati više o povoljnijim uvjetima nabave građevinskog materijala za zamjenu, kao i uslugama po povoljnijim cijenama, te besplatnom obilasku krovara i izradama ponuda. 

Prezentacija se sastoji i od izložbenog dijela, koji će od 17 sati biti dostupan svim zainteresiranima u predvorju Gradske palače. Ovdje će biti moguće pogledati široku paletu zamjenskih krovnih pokrova tvrtki sponzora, te dobiti sve potrebne informacije o zamjenskim pokrovnim materijalima. Naime, sponzori koje čine proizvođači i skupljači zajedno nude kupon bon u vrijednosti od 0,50 do 2,00 kune za kilogram skinutog azbesta za kupovinu robe kod njih, što bi na površini od oko 100  kvadrata iznosilo i do 1.600 kuna uštede, a neki sakupljači osiguravaju i besplatan dovoz građevinskog materijala kada dolaze po azbest.

Riječ je o jednoj od najvećih eko akcija koja se trenutno dešava na našim prostorima, koja se nadopunjava aktualnom temom o energetskoj učinkovitosti koju provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zamjenom azbestnih krovova i fasada pridonosimo očuvanju zdravlja jer uklanjamo izvor malignih oboljenja, a stvaramo ljepši ugođaj, čuvamo okolinu, te doprinosimo načelu održivog razvoja našeg grada, čineći ga još poželjnijim turističkim odredištem.   

Dodatni materijali