Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Zdravi grad - u Poreču se uređuje prvi dislocirani punkt za ranu rehabilitaciju djece s teškoćama sjeverozapadne Istre

Zdravi grad - u Poreču se uređuje prvi dislocirani punkt za ranu rehabilitaciju djece s teškoćama sjeverozapadne Istre

Zdravi grad - u Poreču se uređuje prvi dislocirani punkt za ranu rehabilitaciju djece s teškoćama sjeverozapadne Istre
Odlična vijest dočekala je pred Božić, kao najljepši dar, roditelje djece s ranim razvojnim teškoćama čija su djeca po prvi puta prije par mjeseci počela ranu rehabilitaciju u Zdravom gradu Poreč, a u suradnji sa Centrom za rehabilitaciju Veruda iz Pule i Istarskom županijom. Rad sa djecom nastavit će se i nakon prvog pilot projekta od nekoliko mjeseci i to u Zdravom gradu Poreč, do konačnog uređenja prostranijeg  i primjerenog prostora za tu namjenu u Ispostavi Poreč - Istarskih domova zdravlja.

Naime, suradnja  Grada Poreča, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja i Centra Veruda Pula nastavlja se u cilju uređenja prvog dislociranog prostora za ranu rehabilitaciju djece sjeverozapadne Istre i to u Poreču. Istarski domovi zdravlja (IDZ), na čelu s dr. Antom Ivančićem, stavljaju na raspolaganje dio prostora Ispostave Poreč, koji sada nije u funkciji, a koji će se u narednih 6 mjeseci od strane navedene četiri suradničke organizacije financirati i urediti za rad prvog mobilnog tima Centra za rehabilitaciju Veruda iz Pule. Ova inicijativa pokazuje kako Županijski plan za zdravlje i jasno definirani prioriteti Istarske županije mogu doprinijeti približavanju potrebnih usluga građanima kojima je to najpotrebnije, a u suradnji sa lokalnim zajednicama Istre. Rad stručnog tima Centra Veruda u novim prostorima tijekom 2015. godine podržat će i ostale općine i gradovi sjeverozapadne Istre za uključivanje u rehabilitaciju svojih malih sugrađana. Time će svi partneri na ovom projektu dovesti vrijednu stručnu uslugu „na prag“ vlastitim građanima što će mnogim obiteljima olakšati organizaciju života i rada uz djecu s teškoćama. Jer pomoć djeci s teškoćama i njihovim roditeljima je potreba, mogućnost i obveza!

Na sastanku stručnog tima Centra Veruda, Zdravog grada Poreč i Grada Poreča s roditeljima djece Poreča, Novigrada i Umaga, koja su već uključena u rehabilitaciju, održanom u Zdravom gradu Poreč 22.prosinca 2014., svi roditelji su iskazali veliku zahvalnost za iskorak i dovođenje usluge rane rehabilitacije bliže roditeljima i djeci sjeverozapadne Istre. Također, roditelji su se pokazali kao iznimna snaga u zastupanju potreba vlastite djece, te ponudili svoju pomoć u lobiranju i na sve druge izvore financiranja koji mogu poduprijeti ovo vrijedno nastojanje. Potreba za stručnom podrškom i pomoći djeci s ranim razvojnim teškoćama je velika, brojke neumoljivo pokazuju da broj rođene djece s ranim razvojnim teškoćama raste u odnosu na ukupni broj rođene djece, a Centar Veruda iz Pule je jedini specijalizirani centar rehabilitacije te vrste u Istarskoj županiji. Tretman djece po programu i rasporedu kojeg utvrđuje Centar Veruda Pula nastavit će se od siječnja do lipnja 2015. u prostorima Zdravog grada Poreč, a od rujna se očekuje nastavak rada u novo uređenim prostorima Ispostave Poreč IDZ s još većim obuhvatom djece sa istog područja sjeverozapadne Istre.

Zdravi grad Poreč