Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti

Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti

Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti Prijateljskom malonogometnom utakmicom uspješno zaključen Mjesec borbe protiv ovisnosti
Sport je oduvijek omogućavao odličnu platformu za ujedinjavanje ljudi, ali i razmjenu iskustva i poticanje razumijevanja. Stoga je upravo odigravanje malonogometne utakmice, u subotu, 20. prosinca 2014. u ŠRC Veli Jože između članova Terapijske zajednice Zdravog grada i predstavnika iz Grada Poreča, odabrano kao završna aktivnost u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

Od 15. studenog do 15. prosinca u organizaciji Zdravog grada Poreč i povjerenstva Zajedno protiv ovisnosti Grada Poreča održane su mnoge aktivnosti poput okruglih stolova, izložba, radionica i razgovora kao kruna cijelogodišnjih preventivnih zaštitnih aktivnosti. Pravo za zaključenje ovogodišnjeg Mjeseca borbe protiv ovisnosti dobili su upravo oni koji su to najviše i zaslužili, pojedinci koji su se protiv vlastitih ovisnosti uspješno borili i pobijedili. Povodom proslave 20 godina postojanja Terapijske zajednice Zdravog grada, čiji program prima značajnu podršku Grada Poreča i podršku Istarske županije, članovi zajednice su pozivom na nogometni duel na simboličan način zahvalili  ključnim ljudima u zajednici što im omogućavaju rehabilitaciju i pružaju podršku u okviru programa Zdravog grada. Pred okupljenim gledateljima vlastitim su primjerom podržali zagovaranje rekreacije kao zdravog životnog izbora, a ovakvo pozitivno okupljanje nije propustio ni Djed Mraz koji je svojim pojavljivanjem razveselio sve prisutne.

Uz bombone i osmijehe, Djed Mraz iskazao je svoju podršku i izveo početni udarac na utakmici koja je obilovala dobrim potezima i lijepim golovima. Konačni je rezultat bio 3:2 za članove Terapijske zajednice Zdravog grada, a za sam kraj se okupljenima obratio i g. Kovač, član Terapijske zajednice, napomenuvši da je odigrana utakmica dio dobrih poteza kojima su ujedno pobijedili u  prvom poluvremenu svoje životne utakmice. Uz ovakve aktivnosti i zdrave životne odabire te potporu bliskih ljudi i čitave zajednice u njihovoj borbi protiv ovisnosti igranje drugog poluvremena do kraja života biti će olakšano, a slična sportska druženja postati tradicija.

Zdravi grad Poreč