Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Izložba dva Knapića u Maloj galeriji

Izložba dva Knapića u Maloj galeriji

Izložba dva Knapića u Maloj galeriji Izložba dva Knapića u Maloj galeriji Izložba dva Knapića u Maloj galeriji Izložba dva Knapića u Maloj galeriji
Izložba pod nazivom K2 porečkih umjetnika Emila Knapića i Aleksandra Knapića otvorena je u četvrtak 18. prosinca prigodnom svečanošću u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta. Kipar Emil poznat je po brojnim međunarodnim priznanjima i izložbama u eminentnim svjetskim galerijama, a mozaičar Aleksandar poznat je po dorađenim, 3D arhitektonskim vizualizacijama, te u novije vrijeme izradom mozaika, te se na izložbi ova dva umjetnika, zrmana, predstavljaju samostalnim i zajedničkim radovima. 

Nedavno su naime, prošli strogu selekciju Syrlin galerie iz Stuttgarta gdje su krajem studenog ove godine izlagali na prestižnom European Contemporary Art Fairu (ST.ART) i dobili priliku biti porečki predstavnici među stotinu međunarodnih umjetničkih galerija iz cijeloga svijeta koje su predstavile izabrana djela umjetnosti 20. i 21. stoljeća. Ovdje su se predstavili zajedničkim radom - skulpturom “Pokret” načinjenoj od metala i mozaika u poludragom kamenu.

Uz umjetnike na svečanosti otvaranja brojnim okupljenim u publici obratili su se u ime Učilišta ravnateljica Sanja Radetić Fatorić i voditelj likovnih djelatnosti Sebastijan Vojvoda koji je istaknuo kako mu je drago što će uz Emila koji je u Poreču izlagao više puta, publika imati prilike upoznati i Aleksandrove radove koji se publici predstavlja prvi put izvan kolonije izrade mozaika.

Čast da otvori izložbu pripala je zamjenici gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadiji Štifanić Dobrilović koja je otvorenju prisustvovala uz predsjednika Gradskog vijeća Adriana Jakusa, te izrazila ugodno iznenađenje velikom odazivom publike. Istaknula je zadovoljstvo uspjehom oba Knapića u Stuttgartu, te dodala kako joj je drago što se ime Poreča u svijetu promiče i putem umjetnosti.

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca 2014. godine, a može se pogledati svakim danom od 10 do 13 i od 17  do 20 sati.

Fotografije Andi Bančić