Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Obilježena 12. godina poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne Poreč

Obilježena 12. godina poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne Poreč Obilježena 12. godina poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne Poreč Obilježena 12. godina poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne Poreč Obilježena 12. godina poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne Poreč Obilježena 12. godina poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne Poreč

Uz prigodan program, danas je u Domu za starije i nemoćne Poreč obilježena 12. godina rada poludnevnog boravka, svakako jednog od najuspješnijih projekata Grada Poreča-Parenzo kada je riječ o brizi za osobe starije životne dobi.

Korisnici i osoblje doma, koje dugi niz godina o njima predano brine, ovaj su dan proveli uz pjesmu i smijeh prisjećajući se zajedničkih provedenih trenutaka. Već godinama njihovo slobodno vrijeme upotpunjuju brojni volonteri, a danas su svojim glazbenim nastupom upriličili ovo svečano obilježavanje volonteri glazbene radionice Amir Rešidović, Duško Tešić i Enzo Rajković, zbor Udruge umirovljenika Galija pod vodstvom Marka Ritoše te učenica Umjetničke škole Poreč, Lena Pelaić na harmonici. Proslavu je dodatno obogatila i dugogodišnja volonterka u poludnevnom boravku, Marija Sošić, koja je korisnike još jednom razveselila svojim humorom i čitanjem poezije.

Ravnateljica Doma, Tihana Mikulčić,  naglasila je kako je ovakav oblik  skrbi omogućuje dostojanstveno starenje u vlastitom domu i pritom odgađa institucionalizaciju, a specifičnost ovog programa je, osim usluga zdravstvene njege, medicinske rekreacije, prehrane te organizacije slobodnih aktivnosti poput likovnih i glazbenih radionica te većini korisnika omiljene tombole, ujedno i dovoz korisnika od doma do ustanove i obratno uz pratnju medicinskog osoblja u prilagođenom vozilu. Inače, program poludnevnog boravka Grad Poreč-Parenzo sufinancira u 50% iznosu, a ovu je priliku gradonačelnik Loris Peršurić iskoristio kako bi se zahvalio svima onima koji iz godine u godinu nesebično brinu o korisnicima poludnevnog boravka i doprinose njegovom uspješnom provođenju. Dodao je i kako se uskoro planira i dogradnja postojeće zgrade Doma čime bi se povećao smještajni kapacitet za još trideset stalnih korisnika.

Poludnevni boravak  inače ima kapacitet za dvadesetak korisnika, a kroz protekle je godine u njegove svakodnevne programe bilo uključeno 135 sugrađana. Zanimljivo je spomenuti i da najstariji korisnik poludnevnog boravka u porečkom Domu ima 91, a najmlađi 64 godine dok je jedan korisnik u ovom mnogima od milja zvanom ˝vrtiću za starije˝, smješten već sedam godina.

IN ITALIANO...