Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Zdravom gradu Poreč stigao božićni poklon

Zdravom gradu Poreč stigao božićni poklon

Blagdansko vrijeme obilježava darivanje što ga čini jedinstvenim dijelom godine u kojemu  na poseban način razmišljamo o bliskim osobama, suradničkim organizacijama, poslovnim partnerima. Dani darivanja uveseljavaju ljude te još snažnije ističu njihovu  pažljivost i povezanost s drugima.  Upravo u ovom blagdanskom ozračju  Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč  darovalo je Zdravom gradu Poreč prekrasan mozaik, produkt ljetne kolonije izrade mozaika u Poreču, kojeg Društvo organizira već treću godinu.

Mozaik je rad akademske umjetnice  Darine Janeve iz Sofije, Bugarska, a Zdravom gradu ga je uručio predsjednik Društva, g. Dean Jovičević. Ovom prigodom važno je prisjetiti se da je Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč  jedna od najmlađih i najaktivnijih udruga Poreča kojoj je cilj promicanje kulturne baštine Poreča, a posebno oživljavanje mozaika kao povijesnog obilježja Poreča - grada mozaika. Ljetnim kolonijama s međunarodnim učešćem umjetnika, uključivanjem građana i djece u radionice izrade mozaika tijekom čitave godine, promocijom i približavanjem tehnike izrade mozaika svim građanima Poreča, Društvo realizira vlastitu ideju vodilju sadržanu u nastojanju da se mozaik učini bliskim, prepoznatljivim simbolom Poreča za sve građane i posjetitelje Poreča.

Ovo vrijedno nastojanje Društva rezultiralo je prvim radovima instaliranim na prostoru grada u vidu klupa izrađenih u mozaiku, znakovitog  obilježja grada na kružnom toku u Kufcima, a očito će mozaici krasiti i ključne ustanove Poreča te tako sve nas podsjećati da s ponosom ističemo kako živimo u Poreču - gradu mozaika! Zahvaljujemo Društvu i g. Jovičeviću na mozaiku koji već krasi glavni ulaz u prostore Zdravog grada Poreč.  

Zdravi grad Poreč