Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U zajedničkoj igri i pjesmi – posjet osnovaca Domu umirovljenika - dom t4 U zajedničkoj igri i pjesmi – posjet osnovaca Domu umirovljenika - dom t4a U zajedničkoj igri i pjesmi – posjet osnovaca Domu umirovljenika - dom t5 U zajedničkoj igri i pjesmi – posjet osnovaca Domu umirovljenika - dom t6

U zajedničkoj igri i pjesmi – posjet osnovaca Domu umirovljenika

Učenici II.a razreda Osnovne škole Poreč 28. studenog. 2008. godine posjetili su Dom umirovljenika našega grada.

Posjet je organiziran u sklopu projekta ''Mala škola bontona'' kojeg realiziraju učiteljica II.a razreda Marija Matasović i školska knjižničarka Vesna Milanović.

Dobrodošlicu u ime svih „ukućana“ Doma izrazila je stručna voditeljica doma, Sandra Čakić Kuhar. Učenici su zajedno s roditeljima pripremili prigodne darove. Na satu likovne kulture napravili su sliku ''Baka i djed'' tehnikom kolaž, te izradili čizmice od glinamola koje su napunili mekim bombonima. Skupina vrijednih mama ispekla je suhe kolačiće koje su zajedno s učiteljicom razvrstali u male paketiće i napunili pune dvije košare.

Osmijeh na licu umirovljenika nije silazio ni kada su mališani karakterizirali bake i djedove putem recitacija i pjesama. Zajedno su zaigrali igru memory, u parovima: djevojčica-baka i dječak – djed. Smijeha, razgovora, navijanja i šale nije nedostajalo, svi su osjetili ljepotu zajedništva i druženja. Jedna je baka ispričala priču svoje mladosti, kakvi su se pokloni tada poklanjali uoči Svetog Nikole. Potpuno neočekivano, na radost malenih, darivanje je bilo obostrano. Uz grickalice i piće, učenici su dobili i tradicionalni dar – za Dobru ruku - naranču, lješnjake i orahe. Našla se tu i velika kartonska čizmica s blagdanskim željama i porukama.

Da za pjesmu godine nisu važne potvrdili su kad su svi zajedno zapjevali Zvončiće radujući se predstojećim blagdanima.