Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Noć muzeja 2020: "Velike obljetnice hrvatskih muzeja" u Poreču

Noć muzeja 2020: "Velike obljetnice hrvatskih muzeja" u Poreču

U 2020. godini održat će se petnaesta po redu NOĆ MUZEJA, manifestacija  koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri.

Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, može se reći da je više od 5.000,000 posjetitelja  pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije. Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije je promocija muzeja i muzejske struke i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili„ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.

Porečka Noć muzeja započinje u 18 sati radionicom modeliranja keramike za djecu Oblikujmo zemlju pod vodstvom Vltave Muk te večernjim obilaskom starogradske jezgre uz stručno vodstvo Davora Munde. Program se nastavlja u 19 sati predstavljanjem knjige Elene Uljančić U modi - Kultura odijevanja porečkih plemenitih građana. U 20.00 sati slijedi razgovor s kazivačima na temu “Arhitektura i urbanizam Poreča danas”. U 21.30 sati na rasporedu je predavanje Davora Munde “Porečka prapovijest i Muzej”. U 22.00 sati održat će se dramska predstava Spiriti e briganti u izvedbi članova Društva prijatelja Giostre iz Poreča, a nakon toga slijedi druženje uz zakusku sve do 23 sata.Ulaz je besplatan.Više o temi Noći muzeja pročitajte ovdje .   

IN ITALIANO...