Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: Uskoro otvorenje vrtića i jaslica u Dračevcu

POREČ: Uskoro otvorenje vrtića i jaslica u Dračevcu POREČ: Uskoro otvorenje vrtića i jaslica u Dračevcu POREČ: Uskoro otvorenje vrtića i jaslica u Dračevcu POREČ: Uskoro otvorenje vrtića i jaslica u Dračevcu POREČ: Uskoro otvorenje vrtića i jaslica u Dračevcu

Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, Loris Peršurić, danas je u društvu pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Vesne Kordić, obišao radove na rekonstrukciji dječjeg vrtića i jaslica u prigradskom naselju Dračevac.

Radovi se odvijaju prema planu te su u objektu dovršeni keramičarski i strojarski radovi. U tijeku je montaža rasvjetnih tijela, a slijedi bojanje zidova te postavljanje parketa. Zgrada vrtića većim je dijelom izvana dovršena. Kompletan je objekt obložen u termoizolaciju od kamene vune, montirana je sva vanjska stolarija te preostaju radovi na dijelu fasade. Za grijanje i hlađenje objekta instalirana je dizalica topline. Grijanje je predviđeno podnim grijanjem, a hlađenje ventilatorskim konvektorima. Konačno, slijedi uređenje okoliša te postavljanje sve potrebne opreme.

Bruto površina postojećeg objekta od 224 kvadratna metra ovom se rekonstrukcijom i dogradnjom povećala za 96 kvadrata na ukupno 320 četvornih metara (285m2 neto).

Uz svaku grupnu sobu bit će smješten sanitarni čvor i garderoba za djecu, a osim toga objekt će imati dvoranu za rekreaciju djece površine od 46 kvadrata, sanitarije za osoblje, servisnu prostoriju, tehničku prostoriju, spremište i ostale potrebne prostore. Stari, derutni objekt u centru naselja, nakon rekonstrukcije i proširenja, moći će primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu što gradu Poreču, koji bilježi stalni pozitivni prirodni prirast i povećanje broja rođene djece, puno znači.  

- Kao što smo i najavili, uskoro otvaramo novi vrtić i jaslice u Dračevcu. Time nastavljamo ulagati u naše najmlađe – jer je to za nas jedno od glavnih prioriteta. Nakon izgradnje dviju novih osnovnih škola na Finidi i u Žbandaju, potom otvorenja jaslica u Velom Maju, u roku dovršavamo i radove na ovom vrtiću. Ali nećemo tu stati, dalje idemo s gradnjom vrtića u Žbandaju., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.  

Ugovorena vrijednost radova iznosi 2.305.217 kuna bez PDV-a, a za ovaj je projekt predviđeno sufinanciranje iz EU fondova, odnosno, iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7., podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. i iznosi 80 posto ukupno prihvatljivih troškova. Izvođač radova je Rog d.o.o. iz Darde, nadzor je povjeren tvrtki Solidplus d.o.o. iz Poreča, a investitor je Dječji vrtić Paperino.

IN ITALIANO...